تشخیص بیماری سرطان کبد باپردازش تصاویرct واستخراج ویژگی ازآن

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: یازدهمین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در علوم برق ،کامپیوتر و مهندسی پزشکی
  • کد COI اختصاصی: ECMECONF11_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 472
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام یزدی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مهندسی پزشکی گرایش بیوالکتریک ، قم ، ایران

محمدرضا یزدانی کاشانی

عضو هیئت علمی دانشگاه غیرانتفاعی شهاب دانش قم

چکیده

هدف: پیشینه کاربرد الگوریتم های پردازش تصویر برای تجزیه و تحلیل تصاویر پزشکی در سالهای گذشته موثر بوده است .تکنیکهای تصویربرداری به رادیولوژ یست ها و پزشکان کمک میکنند تا اختلالات در اندام های مختلف را تشخیص دهند. روش کار: در این مقاله به ارائه یک روش هوشمند و خودکار جهت قطعه بندی تصاویر سی تی اسکن ناحیه کبد جهت شناخت بافت آن پرداخته شده است که از مجموعه داده سی تی اسکن SLIVER ۰۷ استفاده می کند .در ابتدا عملیات پیش پردازش جهت رفع نویز، ضروری است .در ادامه عملگرهای ریخت شناسی تصویر استفاده می شوند که در رویکرد پیشنهادی یعنی ساختار ترکیبی الگوریتم K-means و الگوریتم هوش ازدحامی و تکاملی، جهت عملیات قطعه بندی تصویر استفاده می شوند .در این مقاله، استفاده از الگوریتم عنکبوت اجتماعی را به دلیل سرعت بالا در اجرا و همگرایی سریع، مدنظر قرار داده است.یافته ها: شناسایی ویژگی هایی هم چون بافت، لبه و شدت روشنایی، می تواند به این الگوریتم در قطعه بندی دقیق ناحیه کبد کمک نماید .در انتها نیز از یک سری معیار ارزیابی شامل دقت، حساسیت و نرخ ویژگی ها استفاده شد که نتایج هر کدام به ترتیب برابر ۹۸.۹۷% ، ۹۱.۲۵% و ۹۸.۵%تخمین زده شده است.نتیجه گیری: نتایج حاصل نشان می دهد که نسبت به روش های پیشین مشابه دارای برتری عملکردی است.

کلیدواژه ها

سرطان، کبد؛ الگوریتم، سی تی اسکن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.