بررسی نقش میانجی خلاقیت و سبک تفکر در رابطه بین دین داری و تعالی پس از ضربه

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه ابتکار و خلاقیت در علوم انسانی، دوره: 11، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_BPJ-11-3_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 214
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اکرم السادات حسینی

دانشجوی دکتری گروه روانشناسی تربیتی،‎ ‎واحد قم، دانشگاه آزاد اسلامی،‎ ‎قم، ایران

مجید ضرغام حاجبی

دانشیار گروه روانشناسی تربیتی،‎ ‎واحد قم، دانشگاه آزاد اسلامی،‎ ‎قم، ایران

نادر منیرپور

استادیار گروه روانشناسی تربیتی،‎ ‎واحد قم، دانشگاه آزاد اسلامی،‎ ‎قم، ایران

عباس حبیب زاده

دانشیار گروه روانشناسی تربیتی، دانشگاه قم،‎ ‎قم، ایران

چکیده

هدف: هدف از پژوهش حاضر، بررسی برازش مدل رابطه بین دینداری و تعالی پس از ضربه با نقش میانجی خلاقیت و سبک تفکر در جانبازان بود..روش: پژوهش حاضر توصیفی و از نوع همبستگی است. نمونه مورد مطالعه ۳۶۲ جانباز بود که به روش تصادفی ساده از جانبازان (۲۵ تا۷۰ درصد) بنیاد شهید و امور ایثارگران شهرستانهای استان تهران در سال (۱۳۹۹) انتخاب شدند. برای جمع آوری دادهها از پرسشنامه های تعالی پس از ضربه تدسچی و کالهون (۲۰۱۱)، دینداری آلپورت و راس(۱۹۵۰)، خلاقیت تورنس (۱۹۶۶) و سبک تفکر استرنبرگ و واگنر (۱۹۷۹) استفاده شد.. دادهها با استفاده از روش تحلیل مسیر و نرم افزار SPSS۲۵ و Amos۲۴ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.یافته ها: نتایح تحلیل مسیر نشان داد که دینداری بر سبک تفکر، خلاقیت و تعالی پس از ضربه؛ سبک تفکر بر خلاقیت؛ خلاقیت و سبک تفکر بر تعالی پس از ضربه اثرات مستقیم و معنادار داشته است.. همچنین دینداری از طریق نقش واسطهای خلاقیت، اثر غیر مستقیم مثبت و معناداری بر تعالی پس از ضربه جانبازان دارد.نتیجه گیری: دینداری به همراه خلاقیت بر تعالی پس از ضربه در افراد مبتلا به تروما تاثیر زیادی دارد. به عبارتی، افرادی که از دینداری بالاتری برخوردارند، دینداری بر خلاقیت آنها تاثیر میگذارد و این افراد برای بازگشت به شرایط ایده آل، به کمک توانایی ها و امکانات خود به بازسازی ذهنی و روانی اقدام می نمایند؛ بنابراین تعالی پس از ضربه قابل پیشبینی است.واژه های کلیدی: تروما، تعالی پس از ضربه، دینداری، خلاقیت، سبک تفکر.

کلیدواژه ها

تروما , تعالی پس از ضربه , دین داری , خلاقیت , سبک تفکر

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.