نحوه ی محاسبه ی اثر برق در تجهیزات شبکه ی آب

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دوفصلنامه مدیریت بحران، دوره: 1، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JOEM-1-2_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 158
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهرداد نعیمی

مدیریت در سوانح طبیعی، گروه مدیریت در سوانح طبیعی، دانشکده محیط زیست، دانشگاه تهران

بابک امیدوار

گروه مدیریت در سوانح طبیعی، دانشکده محیط زیست، دانشگاه تهران

چکیده

شریان های حیاتی همچون شبکه های آب، برق، مخابرات، حمل و نقل، نفت و گاز بیشترین آسیب را در سوانح طبیعی می بینند. حفظ عملکرد یک شهر در پیش و پس از بحران هایی چون زلزله، انفجار ها، جنگ و سیل، به عملکرد شریان های حیاتی وابسته است و با توجه به اندرکنش و وابستگی شدید این شریان ها به یکدیگر، بررسی رفتار شریان های حیاتی و مدل سازی اندرکنش لرزه ای بین آنها ضروری است. در بین شریان های حیاتی، شبکه ی برق بیشترین تاثیر و اهمیت را دارد که دلیل آن، نقش حیاتی شبکه ی برق در برقراری سایر شریان ها است و لازم است محاسبات ارزیابی ریسک شریان های حیاتی با وجود اثر برق صورت گیرد. به علت آنکه ارزیابی اثر برق در شریان های حیاتی بسیار پیچیده و پر از جزییات است، از این رو اغلب کارشناسان در محاسبات خود دچار اشتباه می شوند. در واقع حذف یا در نظر گرفتن اثر برق نیاز به دقت و بررسی ریشه ای دارد. حتی اگر از نمودارهای آماده و نمودارهای موجود در دستورالعمل هزوس و ریسک یو ای هم استفاده گردد، باید دقت شود که اثر برق به گونه ای لحاظ گردد که قبلا در رسم منحنی های شکنندگی مورد استفاده قرار گرفته است. هر یک از تجهیزات، زیر مجموعه هایی دارند که در آنها اثر برق وجود دارد و این طور نیست که بتوان به سادگی اثر برق را حذف یا اضافه نمود. در این مقاله، پس از شرح روند دقیق ارزیابی اثر برق و نحوه ی محاسبه ی آن در مطالعات اندرکنش لرزه ای، نتایج روی شبکه ی آب منطقه ی ۶ تهران مدل شده است. از نتایج این پژوهش می توان در تمامی محاسبات که روی شبکه ی آب و برق صورت می گیرد، شامل برآورد خسارت، ارزیابی ریسک یا اندرکنش شریان ها، استفاده نمود. 

کلیدواژه ها

شبکه ی برق, شبکه ی آب, اندرکنش, ارزیابی ریسک, منحنی شکنندگی, زلزله

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.