احصای شاخص های آسیب پذیری مجموعه های صنعتی از منظر پدافند غیر عامل

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دوفصلنامه مدیریت بحران، دوره: 5، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JOEM-5-2_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 299
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد علی نکوئی

استادیار، دانشگاه صنعتی مالک اشتر.

ژیلا حسینی نژاد

پژوهشگر، دانشگاه صنعتی مالک اشتر

مهدی نوری

پژوهشگر، دانشگاه صنعتی مالک اشتر.

مهدی نصیبی

کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب

نیلوفر صادقی

کارشناسی ارشد مدیریت در سوانح طبیعی، دانشکده محیط زیست، دانشگاه تهران

چکیده

جهان در چند دهه ی اخیر شاهد ناآرامی­های بسیاری بوده ­است، وجود طیف گسترده­ای از تهدیدات بالقوه و بالفعل و وجود پایگاه­ها و کانون­های بحران­زا ،مسئله ی تهدیدات نظامی را در دایره ی پیش­فرض­های تصمیمات راهبردی اکثر کشورها  نگه می­دارد. یکی از انواع عملیاتی که دشمنان برای سقوط ساختار حاکم کشور مورد هدف یا تضعیف آن اجرا می کنند، هدف قرار دادن زیرساخت­ها و مجموعه­های صنعتی یک کشور است.  پیشگیری از چنین اقداماتی در سیاستگذاری­های کلان یک کشور اهمیت بسیاری دارد. در کشور ما نیز تامین اهدافی چون کاهش آسیب­پذیری، ایمن­سازی و حساسیت­زدایی از دارایی­های مهم کشور، در بندهای اول و دوم سیاست های ابلاغی پدافند غیرعامل مورد اشاره قرار گرفته­ است. از همین­ رو،مقاله حاضر با هدف شناسایی شاخص­های آسیب­پذیری مجموعه­های صنعتی با استفاده از روش تحلیل محتوا و تاکسونومی عددی، مفهوم آسیب­پذیری­های"عام" مجموعه­های صنعتی را بررسی می­ کند. این مفهوم در ابعادی چون ماهیت آمایشی، کالبدی و قابلیت شناسایی مجموعه از سوی تهدیدگر دسته­بندی و در ادامه با تشریح ابعاد، مولفه­های تاثیرگذار و در نهایت، شاخص­ها یا اندازه­گیری آسیب­پذیری در مجموعه­های صنعتی بیان می­شوند.

کلیدواژه ها

آسیب پذیری, مجموعه های صنعتی, شاخص, پدافند غیرعامل

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.