توسعه ی مدل شعاع پوشش متغیر برای مکان یابی مرا کزتوزیع در لجستیک امدادی تحت عدم قطعیت تقاضا

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دوفصلنامه مدیریت بحران، دوره: 8، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JOEM-8-2_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 155
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید محمد مهدی بنی حسینی

گروه مهندسی صنایع دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، تهران ایران

وحید برادران

گروه مهندسی صنایع، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال

چکیده

با توجه به پیامدهای ناگوار حوادث غیرمترقبه که رخداد آنها عمدتا اجتناب ناپذیر و غیرقابل پیش بینی است، برنامه ریزی و آمادگیقبل از وقوع حوادث برای کاهش پیامدهای آنها و مدیریت بحران اهمیت ویژه ای دارد. یکی از جنبه های برنامه ریزی و مدیریت بحران،احداث مراکز امداد به تعداد و مکان مناسب برای پاسخ گویی سریع به آسیب دیدگان احتمالی پس ازوقوع حادثه است. در این مقاله مسئله یمکان یابی مراکز امداد در لجستیک امدادی مشروط به اینکه زمان رسیدن به تمام نقاط حادثه از یک مقدار تعیین شده بیشتر نباشد، در قالبمسئله ی مکا نیابی با مدل شعاع پوشش متغیر بررسی شده است. اینکه جمعیت نیازمند به امداد )تقاضا( تابع شدت حادثه است و به طورقطع قبل از وقوع مشخص نیست، درمدل ارائه شده به صورت عدم قطعیت در نظر گرفته شده است. در این مقاله یک مدل برنامه ریزیریاضی دو هدفه ی استوار )کمینه کردن هزینه های لجستیک و حداکثر کردن جمعیت تحت پوشش( مشروط به غیرقطعی بودن تقاضا در نقاطحادثه ارائه شده تا تعداد، مکان، میزان پوشش و ظرفیت انواع مراکز امدادی با سطوح خدمت دهی متفاوت را تعیین کند. برای اعتبارسنجیمدل، منطقه ی سه تهران بزرگ به منزله ی مطالعه ی موردی بررسی شده تا تعداد و مکان احداث مراکز امدادی به همراه ظرفیت و نوعخدمات آنها در زمان حوادث احتمالی با شدت های متفاوت تعیین شود. نتایج حل مدل با داده های مطالعه ی موردی نشان دهنده ی نیازبه ۵ مرکز امداد با توزیع مناسب در این منطقه است که قادر به پوشش ۹۰ درصدی کلیه ی نقاط بالقوه ی حادثه است.

کلیدواژه ها

مکان یابی تسهیلات امدادی, لجستیک امداد, حداکثر پوشش, شعاع پوشش متغیر, بهینه سازی استوار

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.