مدلی جهت بهینه سازی عملکرد پردازش اطلاعات در زنجیره تامین مجازی، مبتنی بر اینترنت اشیا

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دوفصلنامه پژوهش در مدیریت تولید و عملیات، دوره: 13، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JPOM-13-1_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 366
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هانیه شامبیاتی

گروه مدیریت صنعتی، دانشکده اقتصاد، مدیریت و علوم اداری، دانشگاه سمنان، ایران

محسن شفیعی نیک آبادی

گروه مدیریت صنعتی، دانشکده اقتصاد، مدیریت و علوم اداری، دانشگاه سمنان، ایران

سیدمحمدعلی خاتمی فیروز آبادی

گروه مدیریت صنعتی، دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران

محمد رحمانی منش

گروه مهندسی کامپیوتر، دانشکده برق و مهندسی کامپیوتر دانشگاه سمنان، سمنان، ایران

سارا صابری

دانشکده بازرگانی رابرت فوزی موسسه پلی تکنیک وورستر، آمریکا

چکیده

امروزه، صنعت تولید با گسترش محدودیت های فیزیکی تجارت در سطح جهان، فناوری های مدرن اطلاعاتی را به منظور بهینه سازی روند تجارت و دستیابی به ادغام با شرکای زنجیره تامین در پیش گرفته است که ازنظر جغرافیایی پراکنده اند. مدل های سنتی زنجیره تامین، توجه اصلی را به بهینه سازی جریان های فیزیکی می دهد؛ با وجود این، اطمینان از اینکه واحدهای فیزیکی قابلیت پردازش اطلاعات مناسب را دارد نیز به همان اندازه مهم است. به این منظور در این پژوهش، بهینه سازی عملکرد پردازش اطلاعات در زنجیره تامین مجازی حلقه بسته، با هدف حداکثرسازی سود و سرعت پردازش اطلاعات، با در نظر گرفتن هزینه های مجازی، امنیت اطلاعات و مصرف انرژی بررسی شده است. مدل برنامه ریزی خطی نهایی با استفاده از الگوریتم های فراابتکاری نسخه دوم الگوریتم ژنتیک، با مرتب سازی نامغلوب (NSGA-II) و نسخه دوم، مبتنی بر قوت پارتو (SPEA-II) بهینه سازی شده است. نتایج حل مدل با استفاده از الگوریتم های  NSGA-II و SPEA-II، سود زنجیره تامین مجازی را به ترتیب ۱۰۶×۹۳/۹ و ۱۰۶×۲۳/۴ و سرعت پردازش اطلاعات را به ترتیب ۴۸/۳۳۷ و ۰۷/۹۴ واحد نشان داد. به این ترتیب، الگوریتم NSGA-II در سودسازی زنجیره تامین عملکرد بهتری دارد.

کلیدواژه ها

زنجیره تامین مجازی, بهینه سازی, عملکرد پردازش اطلاعات, امنیت, مصرف انرژی, سرعت پردازش

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.