تبیین الگوی رشد کیفی انسان

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات مدیریت راهبردی، دوره: 12، شماره: 48
  • کد COI اختصاصی: JR_STRA-12-48_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 251
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی محقر

استاد گروه مدیریت صنعتی دانشکده مدیریت دانشگاه تهران.

محمدرضا حمیدی زاده

گروه مدیریت بازرگانی دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه شهیدبهشتی، تهران، ایران

مجتبی امیری

دانشگاه تهران، دانشکده مدیریت، گروه مدیریت دولتی

علیرضا احمدی

دانشجوی دکتری مدیریت پردیس البرز دانشگاه تهران

چکیده

تجربه نشان داده است برای پیشرفت و رشد هر کشور در ابعاد مختلف، تقلید از بسیاری از الگوهای غیربومی، جوابگوی نیازهای آن جامعه نیست. متفاوت بودن شرایط هر کشور در مبانی فلسفی و معرفتی، ضرورت طراحی الگویی مناسب، با در نظر گرفتن شرایط اجتماعی، فرهنگی، علمی، اقتصادی و سیاسی را اشکار مینماید. باورها و ارزشها بویژه در جوامع مذهبی، نگرشها و رفتارها را اصلاح و تعدیل کرده و آنها را شکل میدهد. هدف این پژوهش طراحی و تبیین الگوی رشد کیفی انسان بعنوان زیربنا و شالوده باورها و ارزش های انسان است. روش شناسی تحقیق: این تحقیق درصدد پاسخ به این سه سوال است. ۱-رشد کیفی انسان دارای چه سازه ها و مولفه هایی است؟ ۲- تاثیرگذاری و تاثیرپذیری این مولفه ها بر یکدیگر چگونه است؟ ۳- و درنهایت مدل پویای رشد کیفی انسان چگونه است؟ از این رو روش تحقیق در این مقاله از نوع روش کیفی تحلیل محتوی، معرفت شناسی تفسیری و پدیدارشناسی است. جامعه آماری این تحقیق سی و پنج پژوهش مرتبط و معتبر است. نتایج: با انجام این پژوهش مولفه های موثر بر رشد کیفی انسان و چگونگی تاثیر گذاری و تاثیر پذیری آنها و در ادامه الگوی پویای حاکم بر سیستم پویای رشد کیفی انسان توسعه داده شده است. سیستم پویای رشد انسان یک مفهوم چند بعدی است، شاخص های تشکیل دهنده آن، با دارا بودن روابط پویا، اثر متقابل و تشدید شونده بر هم دارند. پدیده رشد کیفی انسان، نظام باورها و ارزش های شخص را سازمان داده و باورها و ارزش ها بویژه در جوامع مذهبی، نگرش ها و رفتارها را شکل میدهد.

کلیدواژه ها

رشد کیفی انسان, پویایی شناسی سیستم, تحلیل محتوی, انسان در قرآن, باورها و ارزش ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.