شناسایی عوامل کلیدی موثر بر توانمندی های تحقیق و توسعه در صنایع با فناوری پیشرفته هوافضا و اولویت بندی آنها با فرآیند تحلیل شبکه ای فازی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: مطالعات مدیریت راهبردی دفاع ملی، دوره: 5، شماره: 19
  • کد COI اختصاصی: JR_ISSK-5-19_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 207
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدحسین عصاری

گروه مدیریت تکنولوژی، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.

عباس خمسه

دانشیار گروه مدیریت صنعتی، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران؛ نویسنده مسئول

چکیده

امروزه تحقیق و توسعه و فعالیت های مرتبط با دستیابی به فناوری های پیشرفته جدید در سراسر دنیا یک فعالیت عمده صنعتی محسوب می گردد. شناسایی و توجه به توانمندی های تحقیق و توسعه صنعت هوافضا و عوامل موثر بر آن با توجه به هزینه بر و زمانبر بودن آن به عنوان یکی از ارکان مهم موفقیت فعالیت های نوآورانه سازمانی به‎شمار می آید. در پژوهش حاضر، عوامل موثر بر توانمندی تحقیق و توسعه در صنایع با فناوری پیشرفته هوافضا بررسی شده است. پژوهش از حیث هدف، کاربردی و از نوع روش، توصیفی پیمایشی است. در این راستا عوامل تاثیرگذار بر توانمندی تحقیق و توسعه براساس مرور ادبیات و نظر خبرگان صنعت هوافضا در ابعاد نه گانه و در دو دسته بندی عمومی و اختصاصی استخراج شده و پرسشنامه تایید شده در جامعه آماری مراکز تحقیقاتی توزیع و نتایج با روش تحلیل عاملی تاییدی و معادلات ساختاری و نرم افزار Smart-PLS مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج نشان می دهد ابعاد راهبردی، سازمانی و مدیریتی، منابع انسانی، منابع مالی و زیرساخت در قالب عوامل عمومی و ابعاد مدیریت پروژه، شبکه سازی، مهندسی نظام و تجاری سازی در قالب عوامل اختصاصی بر توانمندی تحقیق و توسعه در صنایع با فناوری پیشرفته هوافضا، تاثیر مثبت و معناداری دارد؛ سپس ابعاد توانمندی ها براساس روش تحلیل شبکه ای فازی و توسط نرم افزار Super Decision، به ترتیب منابع انسانی، مهندسی نظام، زیرساخت، منابع مالی، راهبرد، شبکه سازی، سازمانی و مدیریتی، مدیریت پروژه و تجاری سازی، اولویت بندی شدند.

کلیدواژه ها

فناوری, فناوری پیشرفته, تحقیق و توسعه, توانمندی تحقیق و توسعه, صنایع هوافضا

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.