نقش پرستاردراختلالات مزمن سلامتی سالمندان

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: سومین همایش ملی تحقیقات میان رشته ای در مدیریت و علوم پزشکی
  • کد COI اختصاصی: IRCMMS03_024
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 199
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرخنده بهزادی

کارشناس ارشد مدیریت پرستاری کودکان دانشگاه علوم پزشکی بوشهر بندرگناوه، بیمارستان امیرالمومنین (ع)، دفتر پرستاری

چکیده

مقدمه و هدف:اگر چه بسیاری از سالمندان از سلامتی خوبی برخوردار هستند، اما اکثریت آنان دچار حداقل یک بیماری مزمن هستند، وضعیت های مزمن که بسیاری از آن ها قابل پیش گیری و درمان هستند، عامل اصلی درد و ناتوانی در سالمندان می باشند. نتیجه گیری:بسیاری از وضعیت های مزمنی که در افراد سالمند رایج است، قابل کنترل، محدود کردن و حتی پیش گیری است. در این راستا پرستاران می توانند به عنوان گروهی که بیش از سایر افراد حرفه جهت ارائه خدمات با سالمندان و خانواده های آنان در محیط درمانی، جامعه و منزل درتماس هستند، نقش های متعدد از جمله آموزشی و مراقبتی را ایفا کنند.از آنجایی که آموزش یکی از نقش های کلیدی پرستاران می باشد، این پژوهش با هدف تعیین نقش پرستار دراختلالات مزمن سلامتی در سالمندان انجام گردید. روش جستجو:این مطالعه از نوع مروری بوده و روش جمع آوری مطالب از طریق مطالعه کتابخانه ای و اینترنت انجام شده است.محتوا:بیماری های مزمن به مدت طولانی فرد را درگیر می کنند و دوره هایی از تشدید و تخفیف بیماری در پی دارند. آنها سیستم های متعددی را تحت تاثیر قرار می دهند و هزینه های درمانی زیادی را در بر دارند. شیوع بیماری های مزمن با طولانی شدن عمر و افزایش دسترسی به مراقبت طبی بسیار تخصصی افزایش می یابد. مشکلات مزمن نه تنها باعث ایجاد ناتوانی و محدودیت فعالیت می شوند، بلکه اغلب نیاز به بستری شدن های مکرر در زمان وخیم شدن بیماری دارند. بررسی توان عملکردی، چهارچوب رایجی در بررسی افراد سالمند است. تغییرات همراه با سن، همراه با عوامل خطر اضافی مانندبیماری و آثار داروها، می تواند بر عملکرد فرد اثرات منفی داشته باشد. بررسی پیامد های سالمندی بر عملکرد فرد و پیشنهاد اقدامات عملی برای حفظ و حتی بهبود سلامت سالمندان بسیارمهم است . هدف کمک به افراد سالمند برای حفظ حد اعتلای استقلال و عزت آنان، علیرغم فقدان های جسمی، اجتماعی و روانی است. مداخلات زود هنگام می تواند از بروز عوارض بیشتر جلوگیری کرده و به دستیابی به بالاترین سطح کیفیت زندگی کمک کند. هدف پرستارشامل مواردی از قبیل حفظ ارتقاء توانایی خود مراقبتی، کنترل موثر بیماری، تقویت توانایی های التیام بخش، پیش گیری از عوارض و دستیابی حد ممکنکیفیت زندگی می باشد. همچنین پرستاران باید تلاش کنند تا رفتارهای بهداشتی در طول زندگی را ارتقاء دهند، زیرا بسیاری از بیماری های مزمن سالمندان ناشی از شیوه زندگی غیر بهداشتی، رفتارها و گزینه های ناسالم است

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.