تاثیرات شاخص های موثر معماری در ساخت و ساز و نقش آن در شکل گیری یک اثر معماری با مصالح مشخص و پایدار

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی نوآوری در مهندسی معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: IUREB05_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 318
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کتایون رستمی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته معماری، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران

علی علایی

عضو هیات علمی دانشکده مهارت و کار آفرینی،واحد کرمانشاه،دانشگاه آزاد اسلامی،کرمانشاه،ایران

چکیده

بی شک صنعت ساختمان سازی و شهر سازی تاثیرات زیادی بر روی محیط زیست، اقتصاد و سلامتی انسانها و سایر موجودات بر روی زمین دارد بطوریکه امروزه یکی از معضلات جوامع بشری تاثیرات سوء شهر سازی و ساختمان سازی برای انسانها و اثر آن بر روی محیط زیست و سلامتی انسانها میباشد. [ ۱] با توجه به پیشرفت های اخیر در صنعت خصوصا صنعت ساختمان سازی و همچنین توسعه روز افزون شهرها و از طرفی فراهم شدن تکنولوژی و دانش لازم برای طراحان، سازندگان و مالکان و بهره برداران امکان ساخت ساختمان های سبز و بهره وری اقتصادی و زیست محیطی فراهم شده است .این موضوع در بسیاری از کشورهای جهان مطرح و مورد استفاده قرار گرفته است .در کشور ما با توجه به اهمیت و وسعت صنعت ساختمان سازی لزوم حل مشکلات محیط زیستی مانند تغییر در شرایط آب و هوایی، مصارف غیر اقتصادی و نادرست منابع طبیعی و همچنین تهدیدات ایجاد شده برای سلامتی انسانها نظیر وجود نخاله های ساختمانی و غیره از اهمیت ویژ ه ای برخوردار است و لازم است برای برقراری توسعه پایدار و کمی سازی مفهوم ساختمان سبز از نخاله های ساختمانی تا حدامکان استفاده و از مصالح قابل بازیافت در کشورمان بهره برد. در این تحقیق با توجه به شناخت مساله در گروه معماری وعمران با تحقیقی میان رشته ای سعی شده است در شناسایی و تفکیک مصالح قابل بازیافت و روشهای کمی کردن این موضوع و رفع دغدغه های مرتبط به این موضوع نظیر استفاده مجدد از مصالح بازیافتی را بررسی و راهکارهایی در این خصوص ارائه نمود.

کلیدواژه ها

معماری و شهرسازی، معماری پایدار، مصالح قابل بازیافت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.