باززنده سازی بازارهای قدیمی ایران (نمونه موردی: بازار سرشور مشهد)
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی عمران، معماری، شهرسازی با رویکرد توسعه زیرساخت های شهری
- کد COI اختصاصی: CAUPCONF01_038
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 483
نویسندگان
کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، ۰۹۱۲۸۶۳۲۲۵۳، مشهد، ایران
کارشناس ارشد عمران گرایش سازه، ۰۹۱۵۶۴۷۴۲۶۰، مشهد، ایران
کارشناس ارشد طراحی شهری، ۰۹۱۵۱۲۲۸۶۳۰، مشهد، ایران
چکیده
بافت تاریخی شهر و بازار به عنوان قلب و مرکز بافت تاریخی جزئی از هویت شهرها محسوب می شود. به طوری که این بافت، نقش تاثیر گذاری در شکل گیری و ساختار شهر داشته است. از طرفی از آنجاییکه در طرح های ساماندهی و مداخله های صورت گرفته در بافت مرکزی شهر، بافت تاریخی بازار مورد بی توجهی قرار گرفته، به طوری که این طرح ها ، دیدی صرفا بازسازی داشته وکلیت بافت تاریخی را فرسوده اعلام کرده است. و تنها چند تک بنای معماری را واجد ارزش نگه داری دانسته است. بنابراین طرح های مذکور، با نگاه بولدوزری، در بافت تاریخی شهر اقدام به نوسازی و سرمایه گذاری نموده اند. چنین روند نامطلوبی باعث کم رنگ شدن نقش بازار می گردد. بنابراین ضرورت حفظ و ساماندهی بازار به عنوان قلب بافت تاریخی شهر، بیش از پیش روشن می شود. علت انتخاب بازار سرشور و بازار فرش، نقش و اهمیت آنها به عنوان باقیمانده بازار قدیم شهر مشهد و جایگاه و موقعیت آنها در ساختار شهر و ارتباط قوی با حرم مطهر می باشد. همچنین، این بازارها هویت تاریخی خود را تا حدودی حفظ کرده اند و پتانسیل پیوستگی مجدد با یکدیگر را دارا می باشند. در این پژوهش با استفاده تکنیک سوات راهبردهای مورد نیاز به دست آمده است و درنهایت بر روی نقشه باززنده سازی شده بازار سرشور اجرا شده است.کلیدواژه ها
مقالات مرتبط جدید
- راهکارهای طراحی مسیر میدان امام حسین (ع) تا خیابان سبلان با رویکرد پیاده محوری
- واکاوی فضایی زیست پذیری شهری با رویکرد توسعه پایدار (مورد مطالعه: شهر رشت)
- تلاقی برنامه ریزی شهری و ورزش همگانی: تحلیل نظری و رویکردهای نوین
- پیوند مکان سوم و خلاقیت در طراحی فضاهای شهری
- تاثیر تنش های زیستی و غیر زیستی بر درختان شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.