بررسی اقلیم های چهارگانه ایران در نمودار سایکرومتریک

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی و پنجمین کنفرانس ملی عمران، معماری، هنر و طراحی شهری
  • کد COI اختصاصی: ICCACS04_1001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 757
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم نرم خو

دانشجوی کارشناسی ارشدمعماری وانرژی،دانشگاه رازی

حامد شیروانی

کارشناس مکانیک،دانشگاه آزاداسلامی

چکیده

این پژوهش به بررسی پارامترهای مختلف نمودار سایکرومتریک و چگونگی اثر گذاری هر پارمتر بر آسایش حرارتی پرداخته است، در این نمودار با مطلع بودن از دو پارامتر می توان به راحتی شرایط آسایش حرارتی را تخمین زد از موارد مهم در آسایش حرارتی می توان به دمای خشک، دمای مرطوبت، رطوبت نسبی که تاثیر مستقیمی بر شرایط آسایش حرارتی انسان در ساختمان ها دارند، اشاره نمود. برای همین منظور از نرم افزار های ودرتولز و کلایمیت کانزالت استفاده شده است تا بدین روش بتوان به شکل راحت تری شرایط آب وهوایی شهرهای مورد نظر در این پژوهش را بررسی نموده و محدوده آسایش حرارتی آنها را تحلیل نمود. فرمت های آب وهوایی مورد نیاز برای نرم افزارهای ودرتولز و کلایمیت کانزالت به ترتیب WEA و EPW می باشد که پس از تهیه وارد نرم افزار شده اند. بررسی های آب وهوایی در نمودار سایکرومتریک برای ۴ شهر بندرعباس، یزد، تبریز و رامسر انجام شده و نتایج و راهکارهای بهبود شرایط آسایش حرارتی در نمودار ۹ نشان داده شده است. استفاده از سایبان یکی از کلیدی ترین راهکارها برای بهبود شرایط در شهر بندر عباس می باشد، این راهکار برای شهر یزد نیز جزء الویت اول محسوب می شود، گرمایش و رطوبت دهی راهکار پیشنهادی برای شهر تبریز در ماه های سرد سال می باشد و برای شهر رامسر حفظ گرمای داخلی بنا راهکاری مناسب در روزهای سرد سال است.

کلیدواژه ها

نمودار سایکرومتریک، اقلیم، آسایش حرارتی، ساختمان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.