مقایسه استراتژی های اولویت دهی فعال به حمل ونقل همگانی در شهرهای متوسط (مطالعه موردی: خیابان طالقانی شهر بجنورد)

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی و پنجمین کنفرانس ملی عمران، معماری، هنر و طراحی شهری
  • کد COI اختصاصی: ICCACS04_0977
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 300
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی هاشم زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد حمل ونقل، دانشکده عمران و محیط زیست، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران، ایران،

شایان خادمی

دانشجوی کارشناسی ارشد حمل ونقل، دانشکده عمران و محیط زیست، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران، ایران،

چکیده

امروزه استفاده از خودروهای شخصی در شهرها رو به افزایش است و همین امر موجب افزایش تراکم ترافیک و به دنبال آن آلودگی های زیست محیطی شده است. حمل ونقل همگانی با ظرفیت بالاتر نسبت به خودروهای شخصی راه حلی با زیان زیست محیطی کمتر برای جابه جایی افراد می باشد. بنابراین سیاست گذاران با انجام راهکارهایی برای افزایش قابلیت اطمینان و کاهش تاخیر افراد در استفاده از سیستم حمل ونقل همگانی، برای تشویق این شیوه سفر در بین مردم تلاش می کنند. سیستم اولویت دهی به حمل ونقل همگانی در تقاطعات چراغ دار از جمله سیاست های مورد استفاده برای تشویق مردم بوده است. اولویت دهی به حمل و نقل همگانی اکثرا برای شهرهای پرجمعیت و مکان های پررفت و آمد بررسی شده است و مطالعات کمی در مورد شهرهای متوسطی با جمعیت زیر ۵۰۰ هزارنفر انجام شده است. در این مقاله با توسعه سه الگوریتم اولویت دهی فعال در نرم افزار ویسیم، دو تقاطع متوالی در خیابان طالقانی شهر بجنورد در ساعت اوج، شبیه سازی شده اند. نتایج حاصل از این اولویت دهی ها نشان می دهد که در هر سه الگوریتم، متوسط تاخیر افراد در خیابان طالقانی (رویکرد اولویت داده شده به اتوبوس) در تقاطع اول نسبت به سیستم بدون اولویت دهی کاهش یافته است و در بهترین حالت، استفاده از الگوریتم کاهش زمان قرمز موجب کاهش ۵ درصدی مجموع تاخیرهای افراد عبورکرده از تقاطع بوده است.

کلیدواژه ها

اولویت دهی فعال، حمل ونقل همگانی، شبیه سازی، ویسیم، بجنورد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.