مطالعه شمایل شناسی هنر چیدمان در گرافیک معاصر ایران

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی و پنجمین کنفرانس ملی عمران، معماری، هنر و طراحی شهری
  • کد COI اختصاصی: ICCACS04_0960
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 228
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهری عمرانی

دانشجوی کارشناسی ارشد ارتباط تصویری،

علی جواهر

استاد راهنما، موسسه آموزش عالی اسوه

چکیده

فرهنگ کهن و ریشه های بومی و سنتی ما قابلیت تبدیل شدن به شیوه نوینی برای بیان هنری جدید، بخصوص هنر چیدمان را دارا می باشند چراکه بکارگیری نماد و تمثیل در ارتباط با ریشه های بومی و سنتی، سبب زیبایی خاصی می-گردد. از جمله هنرهای دوره معاصر، می توان به هنر چیدمان اشاره داشت که این هنر بر ارتباطات و برداشت های مفهومی تکیه داشته و شیوه ماندگاری و ثبت اثر آن با شیوه سنتی متفاوت می باشد. مفهوم پردازی نقش موثری در ایجاد مفاهیم و خلاقیت در هنرمند دارد، برای این منظور به رویکرد شمایل شناسی اروین پانوفسکی می پردازیم. هدف اصلی پژوهش رسیدن به جایگاه هنر چیدمان برپایه نظریه پانوفسکی در گرافیک معاصر ایران می باشد. در راستای اهداف پژوهش، سوال اصلی این است که، چگونه می توان از هنر چیدمان برپایه نظریه پانوفسکی درگرافیک معاصرایران بهره مند شد؟ روش تحقیق پژوهش براساس مطالعات نظری بوده که از نظر هدف بنیادی می باشد و جنبه کاربردی و توسعه ای دارد. با بهره-گیری از روش کتابخانه ای، مطالعه پایان نامه ها، مقالات و منابع الکترونیکی، مورد بررسی قرار گرفته و از روش توصیفی تحلیلی برای دستیابی به هدف بهره مند شده است. نتیجه پژوهش بیان می کند که تفکری خلاق و عمیق موجب ایجاد چیدمان هنری و ایرانی گشته و با داشتن پیام، محتوا، ابزار بیانی متفاوت و بکارگیری نظریه پانوفسکی که شمایل شناسی، محتوا یا معنای ذاتی را مدنظر قرار می دهد؛ منجر به خلق اثری هنری و ماندگار می گردد. مخاطب با غوطه ور شدن در اثر، به شکل واقعی و در موقعیتی مجازی، حس بودن درفضای سه بعدی خواهد داشت.

کلیدواژه ها

هنر چیدمان، گرافیک معاصر، شمایل شناسی، پانوفسکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.