بررسی اثرات آرامستان ها بر کیفیت زندگی در مناطق بلافصل (نمونه موردی: تاثیر آرامستان بهشت زهرا بر شهر باقرشهر)

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی و پنجمین کنفرانس ملی عمران، معماری، هنر و طراحی شهری
  • کد COI اختصاصی: ICCACS04_0819
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 218
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میلاد سلگی

دانشجوی دکترای تخصصی شهرسازی دانشگاه آزاد تهران جنوب

چکیده

آرامستان از جمله تجهیزات و امکانات شهری است که از جایگاه خاصی در فرهنگ و اعتقادات مردم برخوردار می-باشد و نگاه مردم به آن، به عنوان محل آرامش و سکون و یادآور خاطرات تلخ و شیرین می باشد. مطالعاتی که در زمینه ی موقعیت گورستان در شهرهای ایران پس از اسلام انجام گرفته، حاکی از آن است که شکل گیری اولیه ی این فضا، حتی الامکان در کنار اماکن مقدس و عموما در خارج از شهرها در مکانی با سهولت دسترسی برای بازماندگان بوده است. بعدها به مرور و با توسعه ی شهرها، گورستان ها به داخل شهر وارد شده و تا حد امکان، گسترش یافتند. قرارگیری آرامستان ها در محدوده ی بافت شهری می تواند تاثیرات مخربی بر وضعیت کیفی زندگی ساکنان مناطق بلافصل بر جای گذارد. شناسایی اثرات سوء زیست محیطی، کالبدی، روانی، اجتماعی، و اقتصادی آرامستان بهشت زهرا بر کیفیت زندگی ساکنان منطقه ی باقرشهر هدف اصلی پژوهش حاضر می باشد. در این مسیر از روش توصیفی- پیمایشی به منظور گردآوری اطلاعات کتابخانه ای و میدانی تحقیق استفاده شده است. برداشت-های میدانی با استفاده از تکنیک مشاهده و پرسشنامه صورت پذیرفته است. تجزیه و تحلیل داده های حاصل از پرسشنامه نیز با استفاده از نرم افزار تحلیل آماری SPSS انجام گردیده است. نتایج حاصل از پژوهش حاکی از آن است که با بکارگیری سیاست ها و راهبردهای صحیح و اصولی می توان میزان اثرات مثبت آرامستان بهشت زهرا بر زندگی مردم باقرشهر را در همه ابعاد نام برده ارتقا بخشید که به برخی این راهکارها در قسمت پایانی پژوهش حاضر اشاره گردیده است.

کلیدواژه ها

آرامستان، باقرشهر، بهشت زهرا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.