نقدی بر وجوه معرفی شده برای مفهوم "پایداری"در نوشته های امروز ایران

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی عمران توسعه
  • کد COI اختصاصی: OMRANTOSEE01_400
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1293
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد کاظمی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشکده هنر و معماری دانشگاه یزد

نسرین انتظاری زنوز

دانشجوی کارشناسی ارشد طراحی شهری، دانشکده هنر دانشگاه تربیت مدرس

سیدمحمدحسین آیت اللهی

عضو هیئت علمی دانشکده معماری دانشگاه یزد

چکیده

مفهوم پایداری یکی از مفاهیم حائز اهمیت در کشورهای دنیا و ایران می باشد. صاحب نظران طی نوشتار های فراوان، وجوه مختلف این مضمون را تبیین نموده اند. ورود این مفهوم به هر مکان و فرهنگی، مستلزم شناخت صحیح ابعاد مختلف آن، همانگونه که مبدعان این مضمون معرفی کرده اند؛ می باشد. بررسی نوشته های ایران تاکنون در مورد مفهوم "پایداری"، نشان دهنده وجود نواقصی در بیان این مضمون بوده است. نظم بخشیدن به کدهای حاصله از این نوشته ها، نشان دهنده بی توجهی این نوشتارها نسبت به فاکتورهای زمینه، مداخله گر و تعاملی می باشد. بر این اساس در این نوشته، برخی از مهمترین وجوه پایداری در زمینه های مختلف فرهنگی، اجتماعی، مدیریتی و غیره که چگونگی رسیدن از مقصود به نتیجه "پایداری" را بیان می کند و در نوشته های امروز ایران مورد بی توجهی قرار گرفته، معرفی گشته است. با تبیین این وجوه سعی شده است فهم عمیق و جامعی نسبت به مفهوم "پایداری" که نگرش جامع و کلی به اجتماع، اقتصاد و محیط را بیان می کند؛ حاصل گردد. برگزاری همایش ها، کنفرانس ها و دیگر امور پژوهشی به صورت هدفمند، برای ژرف نگری در هر کدام از وجوه معرفی شده و ارتباط دادن آنها با فرهنگ و آداب و سنن این مرز و بوم، جهت پیاده سازی آن در جامعه، لازم می باشد.

کلیدواژه ها

پایداری Sustainability-سیر تکاملی پایداری ،(The Evolution of Sustainability مصرف پایدار Sustainable Consumption) آموزش پایداری Education for Sustainability) درگیر کردن مردم در پایداری Engaging People in Sustainability) سیستم های مدیریتی Management Systems بومی سازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.