تاثیرمدلسازی اطلاعات ساختمان(BIM) در فرآیند طراحی ساختمان و کاهش مصرف انرژی
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی و پنجمین کنفرانس ملی عمران، معماری، هنر و طراحی شهری
- کد COI اختصاصی: ICCACS04_0781
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 450
نویسندگان
گروه معماری،گرایش منظر، واحد شبستر ، دانشگاه آزاد اسلامی،شبستر،ایران.
گروه معماری ، دانشگاه آزاد اسلامی،شبستر،ایران.
چکیده
مقوله انرژی و کاهش مصرف انرژی با افزایش آلاینده های جوی و گرمایش جهانی پیوندی تنگاتنگ دارند. از کنوانسیونهای مختلف جهانی گرفته تا همایشهای ملی و بین المللی مختلف، مسئله انرژی و کاهش آلاینده های جوی به مسئله ای روز و زبانزد محافل مختلف سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و علمی گردیده است. توافق زیست محیطی پاریس، هشداری جدی جهت برخورد با این معضل جهانی بود. در این میان بخش ساختمان، بنابر برآوردها حدود۴۰ دصد در این معضل نقش دارد، لذا طراحان به سهم خود باید با بکارگیری شیوه های نوین طراحی نقش خود را جهت مقابله با این معضل جهانی ایفا نمایند، استفاده از تکنولوژی ها و متدهای رایج و بروز طراحی که منجر به پایداری محیطی، اجتماعی و اقتصادی می شود بخشی از نقش آنان می باشد، لذا بایستی شیوه های سنتی ترسیم و طراحی (CAD) جای خود را به شیوه های نوین طراحی که ارتباط مستقیمی با سایر تکنسینهای فنی داشته و از طرفی هوشمند نیز می باشند، بدهند. سیستم مدلسازی اطلاعات ساختمان یا به اصطلاح رایج جهانی (BIM) بستری را برای انجام این امر ایجاد می نماید. در ابتدا نگاهی به سیستم مدلسازی اطلاعات ساختمان می اندازیم تا با دیدی باز به بررسی آن و مقوله انرژی در فرآیند کل طراحی داشته باشیم، هدف از پژوهش حاضر استفاده از این سیستم می باشد تا بتوان در کنار مسائلی همچون کاهش اتلاف وقت و در نظر گرفتن ابعادی فراتر از سه بعد، بتوان بستری را جهت کاهش مصرف انرژی در کل فرآیند طراحی و ساخت ایجاد نمود. مدلسازی اطلاعات ساختمان(BIM) پلتفرمی است که در آن میتوان به کمک تیم مدیریتی و ابزارهای آن از جمله نرم افزارهای تحت BIM همچون Revit، Archicad و... به طراحی پایدار دست یافت، تا بتوان در کاهش انرژی های فسیلی قدمی مهم و موثر برداشت.کلیدواژه ها
طراحی، مدلسازی اطلاعات ساختمان (BIM)، کاهش مصرف انرژی، پایداریمقالات مرتبط جدید
- نقش تعامل شهروندان با شهرداری جهت توسعه و آبادانی شهرهای تازه تاسیس
- امکانسنجی پیاده سازی فناوریهای نوین و پایدار برای بهبود مدیریت هوشمند شهری
- طراحی مناطق بهینه باغات خانواده شهر شیراز با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی و روش تحلیل سلسله مراتبی
- نگاهی به روش های طراحی معماری از دیدگاه جفری برادبنت
- تاثیر فناوریهای نوظهور ساختوساز بر بافت شهر ی: یکپارچگ ی، چالش ها و فرصت ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.