مزایای و معایب گردشگری روستایی (روستای دهبکری شهرستان بم)

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی و پنجمین کنفرانس ملی عمران، معماری، هنر و طراحی شهری
  • کد COI اختصاصی: ICCACS04_0550
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 214
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی اذرخوش

کارشناس ارشد معماری؛ مدرس دانشگاه فنی و حرفه ای

مریم قطبی راوندی

کارشناس ارشد فناوری اطلاعات ؛مدرس دانشگاه فنی و حرفه ای

چکیده

گردشگری روستایی یکی از شاخه های صنعت گردشگری است که عده ای آن را بخشی از بازار گردشگری و عده ای دیگر سیاستی برای توسعه روستایی قلمداد میکنند. گردشگری روستایی، عامل اشتغالزایی وایجاد درآمد است و می توانید راهی برای توسعه اجتماعی و اقتصادی جوامع روستایی وحمایت از محیط زیست و فرهنگ روستا باشد .گام نخست در توسعه گردشگری روستایی، شناسایی موانع و چالشهای آن است.اکنون که روستاییان ما با مشکلاتی همچون بیکاری، بهره وری پایین کشاورزی، مهاجرت روزافزون به شهرها وحاشیه نشینی مواجه اند، توسعه گردشگری روستایی میتواند در جهت رفع این معضلات موثر باشد و مانند نوش دارویی باعث تجدید حیات روستاها شود. البته در بعضی روستاهای که ییلاقی هستند عمده جمعیتشان مهاجر هستند مشکلات متفاوتی نیز بروز می کند. در این پژوهش از یک طرف به بررسی مزایا گردشگردی و از طرف دیگر مشکلات جامعه هدف به صورت موردی در روستای گردشگری دهبکری از توابع شهرستان بم پرداخته شد. برای گردآوری اطلاعات از مصاحبه عمیق، مشاهده مستقیم، تهیه عکس وفیلم، اسناد ومدارک کتابخانه ای و اینترنتی استفاده شد. روستای دهبکری علاوه برآب هوای متعدل ومناسب وهمچنین جاذبه های طبیعی فراوان دارای بزرگترین سیرک یخچالی خاورمیانه نیز می باشد ویکی از مهمترین ییلاقات استان کرمان است که از شهرستانهای بم و جیرفت و استانهای سیستان وبلوچستان و هزمزگان پذیرای گردشگر می باشد. ازدیاد حجم گردشگر باعث بروز پاره ای مشکلات میشود که نتایج تحقیق نشان داد که مشکلات گردشگری روستایی در روستای دهبکری عبارتند از: کمبود امکانات زیربنایی و رفاهی و بعضا نارضایتی مردم این روستا چه ساکن دایم وغیردایم، عدم درک صحیح روستاییان و مسئولان از گردشگری روستایی، عدم رعایت توسط گردشگران و بعضا ورود خسارت به روستاییان ؛کمرنگ شدن جاذبه های فرهنگی روستا، فقدان شبکه اطلاع رسانی صحیح و بموقع، عدم حمایت و توجه کافی دولت. فقدان اطلاعات دقیق آماری، و تغییرات اقلیمی؛ باتوسعه روز افزون و سریع گردشگری و افزایش تعداد گردشگران دراین مناطق ؛ حساس کوهستانی و طبیعی طی سال های اخیر؛ لزوم توجه خاص به این مناطق را تشدید کرده است تا بتوان با برنامه ریزی مدون و جامع برای گردشگری این مناطق از پتانسیل های بالقوه این روستا نهایت استفاده را برد .

کلیدواژه ها

روستای دهبکری؛ سیرک یخچالی؛ گردشگری روستایی، کوه شیر ، علم کوه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.