تحلیل خرابی های قاب خمشی مقطع مرکب فولادی وبتنی تحت اثر انفجار

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی و پنجمین کنفرانس ملی عمران، معماری، هنر و طراحی شهری
  • کد COI اختصاصی: ICCACS04_0499
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 365
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبدالمجید شفیعی

دکترای مهندسی عمران-سازه،موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی صائب ابهر،ایران.

ناصر احمدی

دانشجوی کارشناسی ارشدسازه، موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی صائب ابهر، ایران.

چکیده

خرابی پیشرونده تحت انفجار، پدیده ای است که در آن یک خسارت جزئی یا شکست موضعی باعث خرابی کل سازه یا قسمت زیادی از آن می شود، به گونه ای که خرابی نهایی تناسبی با خرابی اولیه ندارد. عدم بررسی دقیق و انجام ندادن راهکارهای مناسب برای جلوگیری از این پدیده در ساختمان، باعث می گردد تا در صورت وقوع این پدیده در ساختمان های با انواع کاربری در دنیا نظیر سازه های مسکونی، نظامی، اداری و تجاری، علاوه بر ایجاد تلفات جانی گسترده، خساراتی بیش از حد تصور در دنیا ایجاد گردد که این موضوع باعث می شود تا احساس اعتماد به مهندسان سازه و زلزله، به شدت کاهش یابد. از آنجاییکه ستون های مرکب با مقطع فولادی پر شده با بتن، امروزه به یکی از پرطرفدارترین اجزای سازه ای (هم در جوامع مهندسی مجری و هم در میان پژوهشگران عمرانی) بدل شده است، لذا اهمیت این مطالعه در بررسی نحوه خرابی پیشرونده سازه های قاب خمشی ساخته شده با مقاطع CFST تحت اثر انفجار از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد. از طرفی ثابت شده است که ستون مرکب با مقطع فولادی پرشده با بتن، علاوه بر سادگی و سرعت در اجرا، از مقاومت خیره کننده ای نسبت به مقاطع معمول فولادی و یا بتن مسلح عادی برخوردار است. لذا نوآوری مقاله حاضر استفاده از این مقطع در سازه قاب خمشی بوده (که در اکثر سازه ها مورد استفاده قرار داده می شود)، و آنالیز اثر پارامترهای مختلف این مقطع بر رفتار سازه در مواجهه با بار انفجار، باعث می شود تا بحث حاضر را علاوه بر نوین بودن، بسیار کاربردی و پر اهمیت سازد.

کلیدواژه ها

خرابی پیشرونده ، مقطع فولادی پرشده با بتن، قاب خمشی، روش اجزا محدود، بار انفجار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.