سیاست گذاری جهت افزایش تعاملات ایران و سازمان ملل در زمینه مدیریت یکپارچه منابع آب

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی و پنجمین کنفرانس ملی عمران، معماری، هنر و طراحی شهری
  • کد COI اختصاصی: ICCACS04_0480
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 245
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی اقیان

دکتر مدیریت دولتی

منا مسعودی آشتیانی

دانشجوی دکتری مهندسی و مدیریت منابع آب

چکیده

بحران آب در کشور ما ایران، نزدیک به دو دهه است که تبدیل به مسئله ای مهم برای مردم و سیاست مداران کشور شده است و در چند سال اخیر یکی از موضوعاتی است که همیشه در رسانه ها مطرح شده است. ایران به دلیل قرارگیری در کمربند خشک و نیمه خشک، منابع آبی کم و نزولات جوی کمی دارد. این مسئله کمی آب با توجه به رشد جمعیت و توسعه کشاورزی، شرب و صنعت باید با مدیریت منابع آب و با استفاده از روش های متنوع جبران شود. اجرای مدیریت یکپارچه منابع آب در همه سطوح، شامل همکاری های فرامرزی متناسب است. دولت در قبال این موضوع مهم ترین نقش را در ایران دارد که می بایست سیاست گذاری مناسبی در جهت مدیریت یکپارچه منابع آب انجام دهد. IWRM یک فرایند در حال انجام با تاثیرات افزایشی است و هر کشور می تواند مسیرهای پیشرفت را شناسایی خود را شناسایی نماید، طبق گزارشات سازمان ملل در حال حاضر ایران رتبه ۵۹ در مدیریت یکپارچه منابع آب را در جهان دارد و در رده متوسط رو به بالا قرار گرفته است، از اهداف SDG۶ سازمان ملل متحد کمک به کشورها در تنظیم پاسخ های مناسب به چالش های مدیریت منابع آب ، بر اساس نیازها و ظرفیت های آنان است، که تحقق این مهم پس از شناسایی و سیاست گذاری بر این اساس میسر می گردد. بدین منظور سوال اصلی مقاله عبارتست از اینکه نهادها و سازمان های مرتبط با آب در سازمان ملل چگونه بوده و راه های ارتباط با آن ها چگونه است؟ این مقاله درصدد است با معرفی نهادها، سازمان ها و... مرتبط با آب در سازمان ملل متحد و نشان دادن ظرفیت های موجود برای توسعه روابط ایران و سازمان ملل در این زمینه، به کاهش چالش های موجود در مسائل آبی کشور کمک نماید. نتایج تحقیقات نشان از وجود حداقل ۳۵ نهاد و سازمان مرتبط با مدیریت منابع آب در سازمان ملل متحد می دهد و امید است با برنامه ریزی مشخص و جامع نگر در این زمینه به ارتقاء جایگاه کشور بیانجامد.

کلیدواژه ها

سیاست گذاری، بحران آب، مدیریت یکپارچه منابع آب (IWRM)، ایران، سازمان ملل متحد، همکاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.