ارزیابی موفقیت پروژه های مشارکت دولتی و خصوصی در پروژه های فرودگاه در ایران
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی و پنجمین کنفرانس ملی عمران، معماری، هنر و طراحی شهری
- کد COI اختصاصی: ICCACS04_0360
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 321
نویسندگان
کارشناس ارشد مدیریت ساخت دانشگاه علم و صنعت، تهران
استاد گروه مهندسی عمران دانشگاه علم و صنعت، تهران
استاد گروه مهندسی عمران دانشگاه علم و صنعت، تهران
چکیده
هدف از پژوهش حاضر ارزیابی موفقیت پروژه های مشارکت دولتی و خصوصی در پروژه های فرودگاه در ایران است. پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر روش توصیفی می باشد. در پژوهش حاضر به منظور جمع آوری نقطه نظرات مشاوران، کارفرمایان و مشاوران ناظر از یک پرسشنامه محقق ساخته به عنوان ابزار گردآوری اطلاعات استفاده شده است. برای سنجش پایایی پرسشنامه از محاسبه ضریب آلفای کرونباخ استفاده شده است و مقدار شاخص ها بیش از ۷۰/۰ بدست آمده است که نشان دهنده پایایی ابزار پژوهش می باشد. جامعه آماری پژوهش حاضر محدود است و در مورد پروژه های فرودگاهی شرکت های ابنیه در زمینه های پیمانکار، کارفرما، مشاور با داشتن رتبه ۱ و ۲ در استان تهران است. با توجه به استعلام گرفته شده از سازمان مدیریت و برنامه ریزی، جامعه آماری محدود به ۱۳۱ شرکت است همچنین بر اساس فرمول کوکران حداقل حجم نمونه برابر با ۵۵ شد. روش تجزیه و تحلیل داده-ها با استفاده از آمار توصیفی، میانگین، انحراف معیار و آزمون استنباطی تی مستقل و تی تک نمونه ای است که تجزیه و تحلیل با استفاده از نرم افزار مربوطه SPSS صورت خواهد گرفت. در تفسیر داده های گردآوری شده مشخص شده است که در پروژه های فرودگاهی عوامل موثر بر ارزیابی موفقیت با توجه به نتایج نرم افزار به ترتیب میانگین بدست آمده شامل مراحل مناقصه، نظارت و ارزیابی، عملکرد، اهداف، نگهداری، مشخصات قرارداد، فازهای ساخت، تامین مالی و ریسک است. طبق نتایج بدست آمده فاکتور ریسک در پروژه ها بیشترین تاثیر را در عدم موفقیت پروژه ها دارد به این صورت که موثرترین عامل در جهت عدم موفقیت روش مشارکت عمومی-خصوصی را دارا است و فاکتور مراحل مناقصه در این روش بیشترین تاثیر را در موفقیت پروژه ها دارد و همچنین فاکتورهای تامین مالی با امتیاز پایین و تاثیرگذاری بالا در جهت عدم موفقیت پروژه ها و نظارت و ارزیابی با امتیاز بالا و تاثیرگذاری در جهت موفقیت پروژه ها می باشند.کلیدواژه ها
ارزیابی موفقیت پروژه ها، مشارکت دولتی و خصوصی، پروژه های ppp، پروژه های فرودگاهمقالات مرتبط جدید
- بررسی علل وقوع و پیشگیری از سقوط در کارگاه های ساختمانی
- بررسی تاثیر جداسازهای لاستیکی بر پاسخ لرزهای مخازن مکعبی مایع
- بررسی تاثیر مقاومت فشاری بتن در پاسخ دینامیکی س د های بتنی وزنی با مطالعه ی موردی سد سفیدرود
- تاثیر طراحی شهری بر سلامت روان: تحلیل عناصر محیطی و رفاه شهروندان
- کاربرد فناوریهای هوشمند در بهینه سازی مدیریت و برنامه ریزی شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.