مهندسی مدیریت انرژی صفر برپایه اقلیم درساختمان (بارویکرد معماری سبز)

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی و پنجمین کنفرانس ملی عمران، معماری، هنر و طراحی شهری
  • کد COI اختصاصی: ICCACS04_0351
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 399
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیروان کوکبیان

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه معماری دانشگاه آزاد اسلامی پردیس،ایران

حدیثه کامران کسمایی

عضو هیات علمی، گروه معماری،دانشگاه آزاد اسلامی واحد پردیس،ایران

چکیده

برای دستیابی به حوزه مدیریت انرژی در بخش مهندسی، انتخاب روشهای نوین با استفاده از فن آوری های جدید و ساخت شهرکهای هوشمند، اولین گام علمی موثر است. لذا بهره مندی صحیح از شرایط آب و هوای منطقه ای بر اساس نیازهای تغییرات اقلیمی اخیر در مقابله با چالشهای ناشی از آن در معماری و شهرسازی مناطق مختلف مدنظر میباشد. بهینه سازی مصرف انرژی در مرحله طراحی ضروری است، لذا کاهش مصرف انرژی با جانمایی فضاها در پلان بر اساس تطبیق الگوی اشغال فضا وچرخه خورشیدی، انتخاب پوسته مناسب با اقلیم، ابعاد و انواع بازشو، ودر نهایت استفاده از شیوه های مناسب برای جایگزین کردن انرژی های تجدید پذیر به جای انرژی های تجدید ناپذیر حاصل شود. در این پژوهش با مبنا قرار دادن مهندسی عملیات ساختمانی در پیشبرد بکارگیری انرژیهای تجدید پذیر، استفاده از فن آوری پیشرفته و مواد و مصالح نوین برای ساخت سریعتر با کیفیت بالاتر و با نوآوری های خاص درمقایسه باروشهای موجود ساخت و ساز درجهت رسیدن به ساختمانهای صفر انرژی مدنظر قرارگرفته است. روشهای بومی، سیستم گرمایش و تهویه طبیعی، باز یافت و استفاده مجدد از مصالح، بهره برداری از انرژی های تجدید پذیر و زباله های انسانی صدمات محیط زیست را کاهش می دهد.بر این اساس، توسعه معماری سبز و پایدار امروز ماحصل استفاده از فن آوری پیشرفته و مواد و مصالح نوین و دستاوردهای جدید در توسعه شهری است که متدولوژی های ویژه ای در بهینه سازی و استفاده از امکانات موجود جامعه در معماری ایرانی سر لوحه کار قرار گرفته است.

کلیدواژه ها

معماری سبز ، فناوری نوین ساخت ، طراحی اقلیمی ، مدیریت انرژی ، ساختمان صفر انرژی ، انرژی تجدیدپذیر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.