بررسی تاثیرات هندسه و عمق شکاف بر کاهش نیروی باد وارد بر نما و بهبود میزان تابش دریافتی ساختمان بلند
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی و پنجمین کنفرانس ملی عمران، معماری، هنر و طراحی شهری
- کد COI اختصاصی: ICCACS04_0315
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 470
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد فناوری معماری، دانشگاه تهران،
دانشجوی کارشناسی ارشد فناوری معماری، دانشگاه تهران،
چکیده
حساسیت ساختمان های بلند مرتبه نسبت به تحریکات باد همواره از عوامل اصلی تعیین کننده در طراحی کانسپت اولیه این بناها بوده است. تاثیرات تعبیه شکاف هایی در وجوه نما علاوه بر جنبه های زیبایی شناختی آن موجب افزایش نورگیری در طبقات شده و همچنین به عنوان اقدامی آیرودینامیکی برای طراحی مقاوم در برابر باد در ساختمان های بلند مرتبه استفاده می شود. پژوهش فوق در ادامه یافته های پژوهشی روی برج های اداری در چین که هندسه های پایه برای طراحی پلان ها و تناسبات و جهت گیری های مختلف آن ها را در زمینه کاهش مصرف انرژی ساختمان های بلند مورد سنجش قرار داده انجام گرفته است. از آنجا که پژوهش فوق الذکر به پلان بیضی با کشیدگی شرقی غربی و تناسبات ۲ به ۱ به عنوان بهینه ترین فرم از نظر مصرف انرژی منتج شده بود، این پژوهش ترکیبی از دو بیضی با تناسبات مشابه را به عنوان پلان یک ساختمان اداری ۶۰ طبقه در تهران در نظر گرفته و اینبار در صدد بررسی تاثیرات شکاف هایی با هندسه های سه ضلعی، مستطیلی، ذوزنقه ای و لوزی در بخش فوقانی نما روی عملکرد بنا در مقابل نیروی باد و میزان تابش دریافتی در فصول سرد و گرم سال می باشد. تناسبات مختلف هر یک از اشکال فوق و همچنین تراز بهینه شروع شکاف نیز مورد سنجش قرار میگیرد. آنالیز های میزان مقاومت در برابر باد به وسیله نرم افزار CFD و نورگیری بنا در فصول سرد و گرم به کمک پلاگین Ladybug در Grasshopper انجام گرفته است.کلیدواژه ها
شکاف، ساختمان اداری بلند مرتبه، بهینه یابی میزان تابش دریافتی، آنالیز بادمقالات مرتبط جدید
- بررسی راهکارهای مقاومسازی سازه های شهری در برابر زلزله و فرونشست زمین
- راهکارهای نوین برای کاهش هزینههای اجرایی و افزایش کارایی در شهرداری ها
- مدیریت و بهروزرسانی بانک های اطلاعات مکانی شهری با GIS در شهرداریها
- پایش سلامت پلها و سازه های شهری با سنسورهای IoT
- کاربرد زنجیره ارزش مکانی در شناسایی و اولویت بندی فرصت های سرمایه گذاری شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.