مطالعه وتحلیل عددی عملکرد ستونهای سنگی محصور شده با ژئوسنتتیک ها در خاک رس

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی عمران توسعه
  • کد COI اختصاصی: OMRANTOSEE01_350
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1631
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا محتشم

دانشجوی کارشناسی ارشد خاک و پی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی

سعید ابریشمی

استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد، گروه عمران، مشهد، ایران

امیرعلی طباطبایی عدنانی

استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی، تهران، ایران

چکیده

در چند دهه اخیر و بدنبال پیشرفتهای صورت گرفته در مهندسی ژئوتکنیک، مبحث بهسازی خاک و تقویت زمینهای سست به عنوان یکی ازموضوعات جدید و در عین حال پر اهمیت جهت اصلاح خاک مطرح شده است. به طورکلی بهسازی توده خاک جهت بهبود مقاومت برشی خاک و در نتیجه افزایش ظرفیت باربری، کاهش نشست، افزایش ضریب اطمینان در مقابل لغزش شیروانی خاکریزها و سدهای خاکی و همچنین کاهش خصوصیات جمعشدگی و تورم خاک انجام میشود. یکی از مناسبترین روشهای بهسازی خاکهای نرم جهت پایدارسازی خاکریزها در احداث اتوبانها و خطوط ریلی، استفاده از ستون- های سنگی میباشد. همچنین یکی از روشهای بهسازی و مقاومسازی که امروزه رواج بسیاری یافته، مسلح نمودن خاک با المانهای کششی است که به صورت افقی، قائم یا مایل در خاک قرار میگیرد و عملکردی مشابه آرماتور در بتن دارد .به تازگی و با پیشرفتهای صورت گرفته در زمینهعلوم مهندسی پلیمر و تولید مصالح ژئوسنتتیک، از این مصالح جهت محصور نمودن ستونهای سنگی استفاده میشود که به ستونهای سنگی روکششده با ژئوسنتتیک معروف میباشند. این روش باعث بهبود ویژگیهای خاک و افزایش ظرفیت باربری آن میگردد. از اینرو در این تحقیق به مطالعه عددی تأثیر ستونهای سنگی روکششده بر باربری و نشست توده خاک نرم پرداخته شده است تا اثرات تسلیح بیش از پیش معلوم گردد. ضمن اینکه به مطالعه تأثیر پارامترهای هندسی نظیر قطر و فاصله مرکز به مرکز ستونهای سنگی، مقاومت برشی خاک نرم و سختی محوری محصورکننده پرداخته شده و در نهایت با جمعبندی نتایج، پیشنهادات و توصیههای فنی جهت تحلیل، طراحی و اجرای این تکنیک بهسازی ارائه گردیده است.در این مطالعه از بسته نرم افزاری اجزای محدودplaxis استفاده شده است. وجهت شبیه سازی رفتار خاک نرم ومصالح سنگی ستون از مدل موهر- کولمب استفاده می شود

کلیدواژه ها

ستون سنگی، ژئوسنتتیک، بهسازی خاک، مدلسازی عددی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.