بررسی روش های نوین تخریب سازه های قدیمی به منظور کنترل هزینه های ساخت و زمان پروژه

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی و پنجمین کنفرانس ملی عمران، معماری، هنر و طراحی شهری
  • کد COI اختصاصی: ICCACS04_0255
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 190
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدامید صادقی قلعه سری

کارشناس ارشد مهندسی عمران گرایش مدیریت ساخت، دانشگاه غیرانتفاعی روزبهان ساری

حسین معتقدی

دکتری عمران گرایش ژئوتکنیک، استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر

چکیده

ساختمان ها و سازه ها دارای طول عمر مفید هستند. هر ساختمانی برای عمر مشخصی طراحی و ساخته می شود. هنگامی که این عمر مفید به پایان می رسد سازه دیگر برای زندگی امن نیست. همچنین اتفاق می تواند امنیت محله را نیز تحت تاثیر قرار دهد. به این ترتیب ضرورت تخریب و ایجاد یک سازه جدید خودنمایی می کند، تخریب به معنای خراب کردن، تکه تکه کردن و برداشتن است. تخریب سازه فرایند جداسازی اجزا و ویران کردن یک سازه پس از عمر مفید آن با روش های از پیش طراحی شده و قابل کنترل است، جداسازی بخش ها، ویران کردن، خراب کردن یا خرد و متلاشی کردن هر ساختمان یا سازه یا هر بخش متعلق به آن با استفاده از روش های پیش برنامه ریزی شده و کنترل شده را تخریب ساختمان می گویند، ضمن مطالعه مستندات و پژوهش های صورت گرفته و همچنین از طریق مصاحبه با کارشناسان و متخصصان تخریب و ساخت و ساز، ۴ شاخص اصلی و ۱۹ شاخص فرعی به عنوان موثرترین مسائل مرتبط با تجزیه و تحلیل حاصل از داده ها در ارزیابی روش های نوین تخریب سازه های قدیمی به منظور کنترل هزینه های ساخت و زمان نشان داد که در بخش ارزیابی گزینه ها از میان چهار گزینه اصلی گزینه عوامل انسانی با وزن ۳۴۵/۰ از بیشترین اهمیت برخوردار بوده و گزینه عوامل وابسته به ماشین آلات و تجهیزات ،گزینه عوامل مرتبط با تیم HSE و گزینه عوامل وابسته به محیط به ترتیب با اوزان ۲۸۵/۰، ۲۱۵/۰ و ۱۵۶/۰ در رتبه های دوم تا چهارم قرار دارند، همچنین به منظور تعیین رتبه شاخص ها در کل ارزیابی اوزان نهایی شاخص ها محاسبه گردید که مشاهده شد شاخص برنامه ریزی نامناسب کار و عملیات از گزینه عوامل مرتبط با خطاها و اشتباهات انسانی در کارگاه با وزن نهایی ۱۰۷۶/۰ و شاخص استفاده از ماشین آلات و تجهیزات متناسب با نوع کار و شاخص گواهی نامه ایمنی ماشین آلات از گزینه عوامل مرتبط با ماشین آلات و تجهیزات به ترتیب با اوزان نهایی ۰۸۲۱/۰ و ۰۷۵۸/۰ در رتبه های اول تا سوم در بین شاخص های بررسی شده قرار گرفتند.

کلیدواژه ها

روش های نوین تخریب، سازه های قدیمی، ایمنی ماشین آلات، ساخت و ساز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.