بررسی ظرفیت باربری قاب های فولادی مجهز به بادبندهای کمانش ناپذیر BRB به روش تحلیل استاتیکی غیرخطی پوش آور

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی و پنجمین کنفرانس ملی عمران، معماری، هنر و طراحی شهری
  • کد COI اختصاصی: ICCACS04_0249
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 196
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا وریجی

کارشناس ارشد مهندسی عمران گرایش سازه، دانشگاه غیرانتفاعی روزبهان ساری

سیدمحمد موسوی

دکتری عمران گرایش سازه، استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن

چکیده

سیستم های سازه ای مختلفی جهت مقابله با نیروهای جانبی ناشی از زلزله در ساختمان های فولادی مورد استفاده قرار گرفته است که می توان به سیستم قاب خمشی مقاوم، سیستم مهاربندی شده همگرا و سیستم مهاربندی شده واگرا اشاره کرد، یکی از انواع سیستم های مهاربند همگرا، سیستم مهاربندهای مقاوم در برابر کمانش BRB می-باشد که امروزه در بسیاری از نقاط جهان از این سیستم جهت مستهلک کردن انرژی ناشی از زلزله، به وفور استفاده می شود. این سیستم که رفتار الاستو پلاستیک دارد، جهت مستهلک کردن انرژی زلزله بسیار موثر عمل می کند. در تحقیق حاضر، مطالعاتی بر روی مهاربندهای مقاوم در برابرکمانش به عنوان یک سیستم مقاوم در برابر نیروهای ناشی از زلزله انجام شده است، در این پایان نامه به مدل سازی نرم افزاری ۲۶ نمونه قاب فولادی تحت آنالیز پوش آور پرداخته شده است. پس از تیپ بندی مدل ها، هر یک از آن ها بطور مجزا در نرم افزار سپ مدل سازی شده و بارهای ثقلی و لرزه ای به آن ها اعمال گردیده است، برای مقایسه تاثیر مهاربند کمانش تاب در رفتار قاب فولادی مدل ها در ابتدا مدلسازی بدون مهاربند و در گام های بعدی مدل های با مهاربند مورد تحلیل قرار گرفته است، مهمترین نتایج به دست آمده از این پژوهش این است که با افزوده شدن مهاربند کمانش تاب به قاب بدون مهاربند در سازه ۵ طبقه ظرفیت باربری ۲/۵ برابر می شود، در مهاربند ضربدری کمانش تاب، بهترین ظرفیت باربری در قاب ۵ طبقه، متعلق به قاب تقویت شده با مهاربند مربعی با ضخامت ورق هسته ۲ سانتیمتر می باشد و کمترین ظرفیت باربری آرایش مهاربند کمانش تاب در هر دو قاب ۵ و ۱۰ طبقه، متعلق به مهاربند قطری با مقطع دایروی و هسته با ضخامت ۱ سانتیمتر می باشد.

کلیدواژه ها

ظرفیت باربری، قاب های فولادی، بادبندهای کمانش ناپذیر BRB ، تحلیل پوش آور

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.