محیط زیست و حفاظت از آن

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی و پنجمین کنفرانس ملی عمران، معماری، هنر و طراحی شهری
  • کد COI اختصاصی: ICCACS04_0238
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 9233
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهسا اسماعیلی

دانشجوی کارشناسی مهندسی فضای سبز دانشگاه محقق اردبیلی

چکیده

محیط زیست به همه محیط هایی که در آن ها زندگی جریان دارد گفته می شود. مجموعه ای از عوامل فیزیکی خارجی و موجودات زنده که با هم در کنش هستند محیط زیست را تشکیل می دهند و بر رشد و نمو و رفتار موجودات تاثیر می گذارند. حفاظت محیط زیست در قرن بیست و یکم به عنوان یکی از هشت هدف توسعه هزاره و یکی از سه پایه توسعه پایدار شناخته می شود. محیط زیست طبیعی عبارت ترکیبی از دانش های متفاوت در علم است. بحران محیط زیست که امروزه به یک مسئله جدی و قابل تامل بدل شده حاصل دخالت و بهره وری نامعقول انسان ازطبیعت پیرامون خود است که آن گستردگی واهمیت موضوع، توجه دانشمندان را برای نجات آن برانگیخته است. آلودگی روز افزون محیط زیست و نگرانی جهانی از این موضوع بسترساز آن شد تا نشست ها و توافق های بین المللی در این ارتباط شکل گیرد. یکی از مهمترین توافق های صورت گرفته «پروتکل کیوتو» (Protocol Kyoto) است که جهان آن را با نام پیمان کیوتو می شناسد. پیمانی با هدف کاهش گازهای گلخانه ای که عامل تغییر آب و هوای کره زمین به شمار می رود. هر چند این پیمان از سال۱۹۹۲ میلادی منعقد و ۱۵ سال بعد یعنی در سال ۲۰۰۷ میلادی پس از امضای نمایندگان ۱۷۴ کشور اجرایی شد اما متاسفانه اقدام های آن ها تاکنون تا نتیجه مورد نظر فاصله دارد. با پدید آمدن بحران محیط زیست در اوایل دهه ۷۰ قرن گذشته، تربیت زیست محیطی به عنوان یک جهت گیری تربیتی جهانی به عنوان عکس العملی در برابر این بحران نمود یافت. اما پیش از این که درباره تربیت زیست محیطی سخنی بگوییم باید به مشکلات امروز محیط زیست نظر بیفکنیم، پدیده ای که امروزه محیط زیست جهانی با آن دست به گریبان است پدیده تغییرات آب و هوایی است سخن گفتن درباره گسترش بیابان ها، گرم شدن و پیامد های خطرناک آن بر زندگی امروز و فردای ما، همه و همه ارتباط دارد و با پدیده تغییرات آب و هوایی که نتیجه ای است از فعالیت های بشری که از ابتدای دوره صنعتی شدن آغاز شده است. این گونه بود که بسیاری از سازمان ها و هیئت هایی تاسیس شد تا با آگاه سازی مردم از خطر، آلودگی ها و پیامد های آن را بر دوش بکشد. کارشناسان محیط زیست می گویند : « ثبات و تعادل زیست محیطی بر پیچیدگی آن استوار است. به این معنی که هر چه اجزا تشکیل دهنده محیط زیست از گیاه گرفته تا حیوان، آب و ... بیشتر باشد، توان تحمل اختلالات و جذب آلودگی توسط این محیط بیشتر است.

کلیدواژه ها

محیط زیست، منابع طبیعی، حفظ محیط زیست، گرمایش زمین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.