معماری پایدار و کهن در مناطق گرم و خشک ایران

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی عمران توسعه
  • کد COI اختصاصی: OMRANTOSEE01_346
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1268
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صادق کمالیان

دانشجویان کارشناسی ارشد همزیستی با بیابان- توسعه و عمران دانشگاه تهران

حمید میرزایی فیلستان

دانشکده: مرکز تحقیقات بین المللی بیابان

چکیده

با توجه به موقعیت جغرافیای ایران و به تبع آن شرایط اقلیمی ویژه این کشور، معماری منحصر به فرد و شکوفایی در تاریخ و تمدن این سرزمین وجود دارد. مهمترین و شاخص ترین معماری ها، در مناطق خشک و به علت وجود محدودیت ها و شرایط سخت اقلیمی بوجود آمده است. این محدودیت ها انسان را به فکر واداشته تا راه حلی برای سازگاری با این مناطق بیندیشد. متاسفانه امروزه به دلیل ورود فرهنگ غربی ساختمان سازی این معماری زیبا، هوشمندانه و کارآمد به دست فراموشی سپرده شده است.در این مقاله سعی داریم تا گوشه هایی از خصوصیات این معماری و علل شکل گیری آن را بیان کرده و امید است تا در کنار تکنولوژی نوین از دانش بومی و معماری کهن استفاده مجدد شود. که در نتیجه باعث کنترل و صرفه جویی در انرژی و برقراری ارتباط روحی عمیق با فرهنگ و افزایش آرامش انسان خواهد شد

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.