بررسی نقش اندیشه های کامیلوزیته بر شهرسازی قرن بیستم

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی و پنجمین کنفرانس ملی عمران، معماری، هنر و طراحی شهری
  • کد COI اختصاصی: ICCACS04_0221
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 748
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه برات زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد طراحی شهری، دانشگاه فردوسی

مرتضی نظرآبادیان

دانشجوی کارشناسی ارشد طراحی شهری، دانشگاه فردوسی

عطیه صبوری

دانشجوی کارشناسی ارشد طراحی شهری، دانشگاه فردوسی

چکیده

در اوایل قرن بیستم شهرسازی در کشورهای اروپایی و آمریکایی به دلیل رشد صنعت، تکنولوژی و افزایش بی رویه جمعیت با چالش هایی روبه رو شدند و مهاجرت از روستاها به شهرها به طور فزاینده ای مشکلاتی را برای شهرها به همراه آورد و دولت ها برای مواجهه با این مسائل و چالش ها، به دنبال بازارهای جدید برای تولید انبوه مواد اولیه، گسترش مستعمره های خود و مطرح شدن خود در بازارهای اقتصادی آن زمان بودند. این سیاست ها توسط دولت ها منجربه نادیده گرفته شدن برخی از مشکلات شهرهای آن زمان مانند، مشکلات زیست محیطی، وضعیت بد شهرها و محلات مخصوصا در مناطق فقیر نشین و پایین آمدن سطح خدمات به مردم شد و در همین راستا نظریه پردازانی به شهرسازی در قرن بیستم انتقاداتی وارد کردند که با نگاه به گذشته می توان این مسائل را حل کرده و هویت از دست رفته شهرها را بازگرداند یک یاز این افراد کامیلو زیته بود که جزو شهرسازان فرهنگ گرا می باشد و از بازگشت به دوران باستان حمایت می کرد. بنابراین مقاله حاضر با استفاده از روش توصیفی- تحلیلی به بررسی اندیشه ها و نظریات زیته و مقایسه آن با سایر نظریه پردازان فرهنگ گرا قرن بیستم، در رابطه با مشکلات و مسائل شهری آن دوران می پردازد و درنهایت یک جمع بندی از تاثیرات نظریات زیته در قرن بیستم و آوازه ای که برای وی به همراه داشت، پرداخته می شود.

کلیدواژه ها

شهرسازی قرن بیستم ، کامیلوزیته ، فرهنگ گرا ، صنعتی شدن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.