ارزیابی تاثیر بازشو در میرائی دیوار های مصالح بنایی ترمیم شده با شاتکریت مسلح
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی و پنجمین کنفرانس ملی عمران، معماری، هنر و طراحی شهری
- کد COI اختصاصی: ICCACS04_0201
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 353
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد زلزله، دانشکده عمران دانشگاه تربیت دبیر شهید رجائی، تهران، ایران
استادیار دانشکده عمران دانشگاه تربیت دبیر شهید رجائی، تهران، ایران
کارشناسی ارشد سازه، دانشکده عمران دانشگاه علم و فرهنگ، تهران، ایران
استادیار دانشکده عمران دانشگاه علم و فرهنگ، تهران، ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد سازه، دانشکده عمران دانشگاه صنعتی شریف، تهران، ایران
چکیده
ساختمان های مصالح بنایی یکی از رایج ترین گونه های ساخت و ساز در سطح ایران و جهان بوده است و علت آن را نیز می توان صرفه اقتصادی و اجرای نسبتا ساده آن دانست ولیکن در سال های اخیر این سازه ها به ضعف های قابل توجه این سازه ها در هنگام زلزله به دفعات مشاهده شده است با توجه به اینکه تخریب و نوسازی مجدد این سازه ها پس از وقوع زلزله بسیار پر هزینه و زمان بر است و آنچه پس از وقوع بحران حائز اهمیت بوده است امکان بهره برداری مجدد و سریع از بناهای آسیب دبده همچون مدارس، ادارات، ساختمانهای مسکونی و ... است. روش ترمیم با استفاده از شاتکریت مسلح (SRS) یکی از راهکار های پرکاربرد، اقتصادی و در دسترس برای ترمیم ساختمان های آسیب دیده است. با توجه به اینکه تحقیقات وسیعی پیرامون این روش صورت نگرفته است در این مطالعه سعی شده است تا با انجام ۴ آزمایش بر روی ۲ نمونه دیوار های مصالح بنایی بدون بازشو و بازشو دار تاثیر بازشو در میرایی دیوار های مصالح بنایی ترمیم شده با شاتکریت مسلح بررسی و ارزیابی گردد. برای این منظور نمونه های مصالح بنایی غیر مسلح تحت بار چرخه ای قرار گرفتند و پس از بروز آسیب با روش مذکور ترمیم شده و مجددا مورد آزمایش قرار گرفتند. نتایج گویای افزایش قابل توجه ظرفیت نیرویی دیوارهای ترمیم شده نسبت به دیوارهای مصالح بنایی غیر مسلح و در نتیجه افزایش استهلاک انرژی و سختی موثر آنها است. میرائی دیوارهای ترمیم شده نسبت به دیوارهای ترمیم نشده تا دریفت %۵/۰ تقریبا برابر ارزیابی گردید.کلیدواژه ها
دیوار مصالح بنایی، شاتکریت، ترمیم، میراییمقالات مرتبط جدید
- راهکارهای طراحی مسیر میدان امام حسین (ع) تا خیابان سبلان با رویکرد پیاده محوری
- واکاوی فضایی زیست پذیری شهری با رویکرد توسعه پایدار (مورد مطالعه: شهر رشت)
- تلاقی برنامه ریزی شهری و ورزش همگانی: تحلیل نظری و رویکردهای نوین
- پیوند مکان سوم و خلاقیت در طراحی فضاهای شهری
- تاثیر تنش های زیستی و غیر زیستی بر درختان شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.