گفتمان بدن و هویت روزمره با نظر به ثتویت دکارتی و آثار ساموئل بکت
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی و پنجمین کنفرانس ملی عمران، معماری، هنر و طراحی شهری
- کد COI اختصاصی: ICCACS04_0180
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 383
نویسندگان
دانشجوی دکتری فلسفه هنر، دانشگاه علامه طباطبایی تهران، ایران-
استادیار فلسفه، دانشگاه علامه طباطبایی، تهران-
چکیده
آدمی در طول تاریخ از ابزار گوناگون جهت برقراری ارتباط با دیگری استفاده کرده است و در خلال آن به نمایش هویت خود در مقابل همین دیگری پرداخته است. این مقاله بر آن است تا ضمن تبیین ثنویت دکارتی و تاثیری که ساموئل بکت نمایشنامه نویس منتسب به جریان تئاتر ابزورد از آن گرفته است، نشان دهد که انحاء مختلف حضور بدن در آثار بکت گویای آن است که وی با خلق زبان تازه ای برای بدن انسان در پی رفع کاستی های زبان مراوردات روزمره برآمده است. در واقع حضور بدن به معنای نمایش بدن و اجزای مختلف آن در قامت شخصیت های فرتوت، بیمارگونه و عمدتا معلول و مشابه در آثار ساموئل بکت است که تلاشی است از سوی این متفکر بزرگ تا نشان دهد آدمی نه تنها آمیزه ای است از جسم و روح (ثنویت دکارتی) بلکه فراتر از آن، بدن انسان و نمایش آن به انحاء گوناگون فرصتی است برای وی تا بتواند کاستی های زبان محاوره را رفع کرده و نیز هویت تازه ای از خود در گفتگوهای روزمره بر جای بگذارد. در نتیجه ی مطالعه ی ثنویت دکارتی و حضور بدن در آثار ساموئل بکت می توان گفت که بکت اگرچه متاثر از دکارت است، اما هیچ گاه بدن انسان را طفیل روح نمی داند. بلکه نمایش بدن را همچون دستمایه ای قلمداد می کند که با تمام کاستی ها و نواقص و محرومیت ها و معلولیت هایی که دارد، می تواند در جهت رفع نواقص روح و نیز کاستی های زبان روزمره در جهت برقراری ارتباط اقدام کند و از این رو هویت تازه ای از انسان را به نمایش می گذارد.کلیدواژه ها
ثنویت دکارتی، ساموئل بکت، گفتمان بدن، هویت روزمره.مقالات مرتبط جدید
- نقش تعامل شهروندان با شهرداری جهت توسعه و آبادانی شهرهای تازه تاسیس
- امکانسنجی پیاده سازی فناوریهای نوین و پایدار برای بهبود مدیریت هوشمند شهری
- طراحی مناطق بهینه باغات خانواده شهر شیراز با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی و روش تحلیل سلسله مراتبی
- نگاهی به روش های طراحی معماری از دیدگاه جفری برادبنت
- تاثیر فناوریهای نوظهور ساختوساز بر بافت شهر ی: یکپارچگ ی، چالش ها و فرصت ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.