دستیابی به الگوهای طراحی مجموعه اقامتی براساس هویت شهر شوش با استفاده از ذهنیت مردم
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی و پنجمین کنفرانس ملی عمران، معماری، هنر و طراحی شهری
- کد COI اختصاصی: ICCACS04_0160
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 342
نویسندگان
گروه معماری،واحد شوشتر، دانشگاه ازاد اسلامی شوشتر،ایران
گروه معماری،واحد شوشتر، دانشگاه ازاد اسلامی شوشتر،ایران
چکیده
این مقاله با دو هدف ارائه شده است. هدف اول کشف الگوهای فضایی هویتمند معماری مربوط به تاریخ فرهنگی شهر شوش که بعنوان منبع الهام طراحی استفاده گردد. هدف دوم این که مفهوم «هویت» در بحث هویت معماری فقط منحصر به بافت کالبدی نشود و متن فرهنگی و ذهنیات افراد را نیز دربرگیرد. برای این منظور یک فرآیند سه مرحله ای طراحی شده است: نخست کشف پدیده های موثر در فرم در طراحی مجموعه اقامتی تفریحی از بستر فرهنگی ذهنیت مردم. دوم تولید گزینه های طراحی براساس پدیده های کشف شده: برای یک پدیده ی انتخاب شده از بستر کالبدی-رفتاری بومی، با تغییر منظم برخی ویژگی های فرمی (طول، عرض، ارتفاع، موقعیت، مصالح، رنگ و ...) گزینه هایی دارای ساختار مشابه فرمی با تغییر در جزئیات ایجاد می شود. سوم انتخاب گزینه های شاخص تر در ذهنیت مردم با استفاده از تحلیل تصویری مشارکتی: گزینه های تولیدشده در مرحله ی قبل با استفاده از یک جدول ابداعی متکی بر تکنیک افتراق معنایی در اختیار دسته ای از مخاطبان قرار داده می شود تا از میان آنها گزینه هایی که سنخیت بیشتری با انتظارات ذهنی و تمایلات فرهنگی آنها دارد بصورت آماری انتخاب شوند. نتیجه حاصل از این تحقیق با معرفی الگوهای طراحی مجموعه های تفریحی- اقامتی به احیاء و تقویت هویت تاریخی و فرهنگی مردم در شوش می ا نجامد.کلیدواژه ها
هویت شناسی،فرهنگ،مجموعه اقامتی تفریحی،اقوام شهرستان شوشمقالات مرتبط جدید
- مهر تجدد بر پیشانی شهر تهران خیابان اسماعیل بزاز (مولوی)
- زنان در فضاهای بی دفاع شهری: تحلیل جامعه شناختی نقش فضاهای بی دفاع شهری در امنیت زنان (مورد مطالعه: محله تهرانپارس)
- بررسی علل نارضایتی شهروندان از عملکرد شهرداری ها نمونه موردی شهر جدید صدرا
- مطالعه موردی نقش مشارکت مردمی در بهسازی و نوسازی بافت فرسوده شهری
- ایدئولوژی آرمان شهر وشهرهای اکولوژیک (مطالعه ی موردی: شهرستان شوش)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.