بررسی عملکرد ساختمانهای طراحی شده با آیین نامه ٢٨٠٠ برای زمین لرزه های نزدیک گسل
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: اولین کنفرانس ملی عمران توسعه
- کد COI اختصاصی: OMRANTOSEE01_338
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1575
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد عمران سازه دانشگاه تبریز
کارشناسی عمران خاک دانشگاه تبریز
چکیده
زمین لرزه های نزدیک گسل از زمین لرزه های عادی به دلیل اینکه اغلب در پریود پالس تاریخچه زمانی سرعت، حرکت دینامیکی قوی و جابجایی استاتیکی دائمی در زمین دارند، متفاوت هستند. جنبشهای دینامیکی پریود پالس(ضربه) در مولفه ی افقی عمود بر امتداد گسل که ناشی از اثرات راستادار بودن گسیختگی هستند، تحت تاثیر قرار می گیرند. به دلیل نیاز تغییر مکانی بالای زلزله های نزدیک گسل ، سازه هایی که بر طبق نیروهای پایه معمولی ارائه شده در آیین نامه های لرزه ای فعلی طراحی شده اند به هیچ وجه نمی توانند تامین کننده ی این نیاز باشند. در این تحقیق سه مورد از ساختمان های 4 ,6 و 8 طیقه را تحت دو رکورد Bam و Elcentro با انجام آنالیز دینامیکی تاریخچه زمانی در نرم افزار 9 Etabs مورد بررسی قرار داده و کفایت مقاطع اعضای سازه ای و تغییر مکان های طبقات را مورد بررسی قرار می دهیم. با توجه به بررسی های صورت گرفته در این تحقیق، نتایج نشان می دهد که تغییر مکان نسبی طبقات تحت اثر رکوردهای زمین لرزه نزدیک گسل بسیار متفاوت با تغییر مکان نسبی ناشی از نیروی استاتیکی معادل تعیین شده در آیین نامه 2800 زلزله می باشد. همچنین مقاطع طراحی شده تحت این آیین نامه ظرفیت باربری نیروهای ناشی از رکوردهای زمین لرزه نزدیک گسل را دارا نمی باشندکلیدواژه ها
زمین لرزه نزدیک گسل ، آنالیز دینامیکی تاریخچه زمانی ، آیین نامه 2800 ، جابجایی نسبی طبقاتمقالات مرتبط جدید
- بررسی علل وقوع و پیشگیری از سقوط در کارگاه های ساختمانی
- بررسی تاثیر جداسازهای لاستیکی بر پاسخ لرزهای مخازن مکعبی مایع
- بررسی تاثیر مقاومت فشاری بتن در پاسخ دینامیکی س د های بتنی وزنی با مطالعه ی موردی سد سفیدرود
- تاثیر طراحی شهری بر سلامت روان: تحلیل عناصر محیطی و رفاه شهروندان
- کاربرد فناوریهای هوشمند در بهینه سازی مدیریت و برنامه ریزی شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.