کاربرد ترموگرافی مادون قرمز در ارزیابی محیط موزه ای مطالعه موردی تالار تخت مرمر درکاخ گلستان

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی و پنجمین کنفرانس ملی عمران، معماری، هنر و طراحی شهری
  • کد COI اختصاصی: ICCACS04_0138
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 349
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سحر جعفری راد

کارشناسی ارشدمرمت اشیاء فرهنگی و تاریخی

چکیده

بناهای تاریخی همیشه در معرض آسیب های ناشی از رطوبت ، ترک و سایر نیروهای فیزیکی قرار دارند. مرمت گران سعی دارند با بهره گیری از روش های جدید بناهای تاریخی را حفظ و نگهداری نمایند . برای این امر ، مهم ترین مساله آسیب شناسی بنا با کمترین هزینه و تخریب می باشد . ترموگرافی مادون قرمز ابزاری نوین است ،که بدون آسیب به بنا ، با هزینه کم و کوتاه ترین زمان اطلاعات با ارزشی را در اختیار مرمت گر قرار می دهد . ارزیابی قسمت های مختلف بنا از جهت رطوبت ، ترک و شناخت مصالح به کمک تصاویر حرارتی یکی از روش های بسیار مفید می باشد . تصاویر حرارتی به کمک دوربین های حرارتی در طیف مادون قرمز ، که جزئی از امواج الکترو مغناطیسی است تهیه می شود. قسمت هایی از تالار تخت مرمر واقع در کاخ گلستان که متعلق به دوره کریم خان زند می باشد با استفاده از تصاویر حرارتی مورد ارزیابی قرار گرفته و نتایج آن تحلیل شد. در این مقاله روش ترمو گرافی برای ارزیابی بناهای تاریخی به عنوان یک ابزار قوی معرفی می شود.

کلیدواژه ها

تالار تخت مرمر، بنای تاریخی ، تصاویر حرارتی، موزه ، ترموگرافی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.