بررسی سبک ترنزیشنال در طراحی داخلی واحدهای مسکونی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی و پنجمین کنفرانس ملی عمران، معماری، هنر و طراحی شهری
  • کد COI اختصاصی: ICCACS04_0071
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 254
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهسا سعیدی

کارشناسی ارشد، معماری داخلی، دانشکده ی هنر و معماری، دانشگاه علم و فرهنگ، تهران، ایران -

حسین سلطان زاده

استاد گروه معماری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران مرکزی، تهران، ایران

چکیده

طراحی داخلی بهبود عملکرد فیزیکی و روانی فضا برای آسان سازی زندگی در آن میباشد. با توجه به هیاهوی موجود در زندگی شهری و شرایط معاصر، توجه به طراحی داخلی در تمامی فضاها به خصوص فضاهای مسکونی که افراد به آن به عنوان محلی برای زندگی، استراحت و رسیدن به آرامش نگاه می کنند، امری بسیار مهم است. چرا که سبب افزایش راندمان محیط و رسیدن به هدف مورد نظر می شود. پیدا کردن الگوی مناسب طراحی داخلی برای انسان معاصر به گونه ای که مطابق ذوق و سلیقه ی وی و پاسخگوی شیوه ی زندگی او باشد کار بسیار دشواری است. در این میان سبک های بسیار متفاوتی در طراحی داخلی وجود دارد؛ اما از آنجایی که اکثر افراد سعی در برقرار کردن پلی میان زندگی سنتی گذشته و مدرن امروزی خود دارند، سبک ترنزیشنال به یکی از سبک های محبوب و پرطرفدار تبدیل شده است. هدف از این پژوهش سعی در بررسی ویژگی های سبک ترنزیشنال است تا به تعریفی واحد و صحیح از آن دست یابد. مبانی نظری این تحقیق بر این پایه استوار است که سبک ترنزیشنال می تواند سبکی مناسب و کارآمد در طراحی داخلی واحدهای مسکونی باشد و فضایی سرشار از آرامش را به ارمغان بیاورد. نتایج این بررسی نشان می دهد که سبک ترنزیشنال تلفیقی به تعادل رسیده از دو سبک سنتی و مدرن است که این امر سبب ایجاد فضایی خاطره انگیز و در عین حال سرشار از آرامش و نشاط می گردد که برای استفاده در فضاهای اقامتی بسیار مورد پذیرش می باشد. این تحقیق به روش توصیفی تحلیلی انجام شده است و در آن به کمک تحقیقات کتابخآنه ای، بررسی متون، مشاهدات میدانی و جستجو در پایگاههای معتبر وب به نتیجه گیری رسیده ایم.

کلیدواژه ها

سبک های معماری داخلی، ترنزیشنال، سنتی، مدرن، واحدهای مسکونی، طراحی داخلی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.