نقش و کاربرد فناوری اطلاعات در مدیریت بحران

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس بین المللی مدیریت امور مالی، تجارت، بانک، اقتصاد و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: MFTCONF10_069
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 102
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا زنگنه

گروه مهندسی کامپیوتر گرایش نرم افزار

چکیده

سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) می تواند بخش مهمی از چاره سازی برای مسایل مربوط به مدیریت حوادث باشد. اطلاعات یکپارچه، درست و به موقع، مهم ترین بخش از هر برنامه مدیریتی مهم و اضطراری موفق می باشد. سیستم اطلاعات جغرافیایی این نوع اطلاعات را فراهم می کند. سیستم اطلاعات جغرافیایی می تواند نقش سازنده و مفیدی را در انتقال سریع اطلاعات ایفا کند. تصمیم گیری دقیق و صحیح نیازمند دسترسی هر چه بیشتر به اطلاعات جغرافیایی و آماری است و استفاده صحیح از اطلاعات نیازمند سیستمی است که این مهم را تسهیل نماید. سیستم اطلاعات جغرافیایی پاسخگوی این نیاز است. اطلاعات منتج شده از GIS نقش بسیار مهمی را در مدیریت حوادث و پیش گیری از بحران ایفا می کند. با توجه به موقعیت ویژه بعضی شهرها از لحاظ سیاسی، اقتصادی، اداری و اجتماعی و همچنین قرار گیری بر روی گسل های فعال ،در صورت بروز بحران خسارتهای جانی و مالی بسیاری متوجه کشور خواهد شد. بدیهی است تنها راه جلوگیری از بروز چنین حوادثی ،مدیریت صحیح بحران با بهره گیری از فناوریهای جدید اطلاعات می باشد. بر همین اساس هدف مقاله حاضر نقش و کاربرد فناوری اطلاعات در مدیریت بحران با روش توصیفی می باشد. در نتیجه می توان گفت کاربرد سیستم های اطلاعاتی, مدل سازی حوادث و شبیه سازی آن ها میباشد که با استفاده از آن امکان پیشبینی حوادث، مدیریت بحران و بررسی تبعات آن امکان پذیر می گردد، چون در بسیاری از موارد رویدادها و اتفاقات, معلول تعامل صدها متغیر و فاکتور می باشد که بهترین می باشند، که قادرند به صورت خودکار و هوشمندانه هزاران متغیر را با هم (TPS) ابزار تحلیل و پیشبینی، سیستم های پردازش تبادلات مقایسه کرده و با محاسبات دقیق به یک برداشت کلی رسیده و کمک موثری به تحلیل گران خواهد بود.

کلیدواژه ها

فناوری اطلاعات، مدیریت بحران

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.