ارزیابی اثر داروی کتوکونازول بر رشد ایزوله های کاندیدای جدا شده از موارد ولوواژینیت در شرایط آزمایشگاهی

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: دانشور پزشکی (نشریه پژوهشی پایه و بالینی)، دوره: 15، شماره: 5
  • کد COI اختصاصی: JR_DMED-15-5_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 224
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهناز مقدسی

معصومه شمس قهفرخی

فریده زینی

مهدی رزاقی ابیانه

چکیده

  مقدمه و هدف: گونه های کاندیدا نقش مهمی در ایجاد عفونت های ولوواژینال دارند. این قارچ ها بعنوان عوامل ولوواژینیت کاندیدایی جز ﺀ دومین عوامل شایع بیماری های تناسلی در زنانند. حدود ۵ درصد زنان با ولوواژینیت های کاندیدایی عود کننده یا مزمن به درمان های ضدقارچی مقاومت نشان می دهند. در این تحقیق، اثر ضد قارچی داروی کتوکونازول علیه ۲۸ ایزوله کاندیدایی جدا شده از موارد ولوواژینیت در شرایط آزمایشگاهی بررسی گردید.   مواد و روش ها: روش تهیه رقت در براث ( Broth dilution method ) برای تعیین فعالیت ضدقارچی کتوکونازول مورد استفاده قرار گرفت. ایزوله های کاندیدا در حضور غلظت های مختلف کتوکونازول در محیط سابوروبراث کشت داده شدند و مقادیر حداقل غلظت مهارکنندگی رشد ( MIC ) و حداقل غلظت کشندگی ( MFC ) هر یک از آن ها جداگانه تعیین گردید.   یافته ها: حساسیت ایزوله های کاندیدا نسبت به داروی کتوکونازول از نوع وابسته به غلظت و مرتبط با ایزوله قارچ گزارش گردید. مقادیر MIC کتوکونازول برای ایزوله های کاندیدا آلبیکنس در محدوده ۵۷۰-۱/۰ میکروگرم در میلی لیتر، برای ایزوله های کاندیدا گلابراتا ۵۷۰-۱/۰ میکروگرم در میلی لیتر، برای ایزوله های کاندیدا تروپیکالیس ۲۸۰-۱/۰ میکروگرم در میلی لیتر و برای کاندیدا کفایر ۳۰-۱/۰ میکروگرم در میلی لیتر به دست آمد.   نتیجه گیری: ارزیابی حساسیت دارویی ایزوله های جدا شده از بیمار قبل از انتخاب داروی ضد قارچی و شروع درمان به دلیل اختلاف حساسیت دارویی ایزوله های مختلف کاندیدا و پاسخ های متفاوت نسبت به درمان، برای کسب نتایج درمانی مناسب و جلوگیری از ایجاد مقاومت دارویی در ایزوله های قارچی ضروری است.

کلیدواژه ها

کاندیدا, فعالیت ضد قارچی, کتوکونازول, ولوواژینیت, روش تهیه رقت در براث

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.