توسعه بازاریابی داخلی با رویکرد سیستم های پویا در شرکتهای خدمات شهری (مورد مطالعه: شرکت ووهان فایبرهوم اینترنشنال تکنولوژی)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات کاربردی علوم جغرافیایی، دوره: 22، شماره: 67
  • کد COI اختصاصی: JR_JGSKH-22-67_022
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 249
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا میرزائی قطورلار

PhD student, Department of Business Management, Qazvin Branch, Islamic Azad University, Qazvin, Iran.

حسن صابری

Assistant Professor, Department of Business Management, Tafresh Branch, Islamic Azad University, Markazi, Iran.

حمیدرضا سعیدنیا

Associate Professor, Department of Business Management, North Tehran Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran

چکیده

تحقیقات قبلی، اهمیت منابع انسانی در شرکت­های خدماتی به واسطه تاثیرگذاری بر مشتری نهایی را تایید کرده و نشان دادند در صورت موفقیت بازاریابی داخلی، بازاریابی خارجی نیز توسعه خواهد یافت، ولی توصیف این توسعه از توان مطالعات صرف کمی و یا کیفی خارج است. در همین راستا شبیه سازی می تواند به کمک علوم انسانی آمده و عوامل موثر بر توسعه بازاریابی داخلی را نمایان نماید. در این پژوهش با استفاده از رویکرد پویایی سیستم ها، عوامل موثر بر موفقیت بازاریابی داخلی مورد بررسی قرار گرفت. جامعه آماری تمامی خبرگان بازاریابی در شرکت فایبرهوم می باشد. داده های اولیه از طریق مصاحبه با آنها و داده های ثانویه ازطریق بررسی اسناد شرکت بدست آمده است. ترسیم و مدلسازی دینامیکی و شناسایی حلقه های نهایی از طریق نرم افزار VENSIM PLE انجام شد چهار حلقه اصلی برای مدل دینامیکی بازاریابی داخلی شناسایی شد که شامل مشتری گرایی، دانش، رضایت و انگیزش نیروی انسانی می باشد. و نتایج نشان داد که در صورت پشتیبانی و توسعه چهار حلقه شناسایی شده، بازاریابی داخلی رشد بالایی را خواهد داشت. از بین این عوامل؛ مشتری گرایی اهمیت بالاتری پیدا کرد که باید با توسعه فرهنگ مشتری گرایی در سازمان ها محقق شود.  

کلیدواژه ها

Internal Marketing, Utilities, Dynamic Systems, Wuhan Fiberglass Technology International, بازاریابی داخلی, خدمات شهری, سیستم های پویا, شرکت ووهان فایبرهوم اینترنشنال تکنولوژی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.