بررسی سرنوشت شغلی دانش آموختگان دختر دانشگاه صنعتی شریف با تاکید بر نقشهای چندگانه بانوان

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دوفصلنامه مدیریت در دانشگاه اسلامی، دوره: 10، شماره: 22
  • کد COI اختصاصی: JR_MIUN-10-22_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 128
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مونس سیاح

دکتری الهیات، دانشیار گروه معارف اسلامی دانشگاه صنعتی شریف

گلناز شجاعتی

کارشناس ارشد مدیریت کسب و کار، دانشگاه صنعتی مالک اشتر

مژگان مومنی ازندریانی

دکتری ریاضی کاربردی، دانشگاه خواجه نصیر طوسی.

پروانه آقائی دیزج

دانشجوی دکتری.

چکیده

هدف: هدف این پژوهش، بررسی سرنوشت شغلی بخشی از زنان جامعه استعدادهای برتر و ارائه تصویری از شرایط و فضای موجود اشتغال در بین بانوان نخبه بود. روش: تحقیق حاضر از گروه تحقیقات پیگیری و با توجه به تمرکز آن بر وضع موجود، پیمایشی است. ابزار پژوهش، پرسشنامه محقق ساخته و جامعه آماری آن، «دختران پذیرفته شده در دانشگاه صنعتی شریف در سال ۱۳۸۳» بود. یافته ها: کمی بیش از ۵۷ درصد بانوان این نمونه شاغل بوده اند. عمده ترین عوامل اشاره شده برای عدم اشتغال بقیه این جامعه؛ تاهل، وجود فرزندان و نیز عدم تناسب مشاغل مرتبط با رشته، با شرایط خاص بانوان بود. رابطه بین دو متغیر «تاهل» و «وضعیت اشتغال»، همچنین رابطه بین «وجود گزینه های اشتغال مناسب برای بانوان» و «رشته تحصیلی» معنادار بود. نتیجه گیری: فضاهای شغلی موجود به طور عموم با نقشهای چندگانه بانوان در تعارض اند. چشم انداز شغلی بسیاری از رشته ها برای بانوان نامناسب است و بسیاری از دختران، به خصوص دختران نخبه، به علت نداشتن اطلاعات کافی از چشم انداز رشته ها، بهترین سالهای عمر خود را در رشته ای سرمایه گذاری می کنند که در آینده امکان بهره وری مناسب برای فرد و جامعه در آن بسیار کم است. لذا لازم است برای استفاده بهینه از سرمایه توانایی های بانوان نخبه در خانواده و نیز جامعه، آمایش جنسیتی و مدیریت جنسیتی در مدل پذیرش برخی رشته های دانشگاهی لحاظ شود.

کلیدواژه ها

سرنوشت شغلی بانوان نخبه, دانش آموختگان دختر, اشتغال دانش آموختگان, آمایش بر اساس جنسیت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.