بررسی اثر حفر تونل های شهری در محل تقاطع خطوط متروبر سازه های مجاور با استفاده از روشهای عددی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی عمران توسعه
  • کد COI اختصاصی: OMRANTOSEE01_251
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1328
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمود اسناوندی

دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیک خاک و پی،دانشگاه آزاد اسلامی زنجان

محمدرضا حسنلو

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان

سیدوحید حسنی تودشکی

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان

مریم منصوریار

کارشناس ارشد سازه های هیدرولیکی

چکیده

امروزه توسعه شبکه حمل و نقل عمومی درون شهری، از الزامات اساسی شهرهای بزرگ به حساب می آید که بخش عمده آن مربوط به گسترش شبکه مترو می باشد. با توجه به توسعه خطوط مترو، عبور تونل های حفر شده از روی یکدیگر به صورت متقاطع امری اجتناب ناپذیر است. به طور کلی حفاری تونل منجر به حذف توده ای از خاک و سنگ محل و ایجاد تغییرات در وضعیت تنش در اطراف آن می گردد. از جمله پدیده های ناشی از این دست خوردگی، امکان وقوع نشست در سطح زمین است. این موضوع به ویژه در محل تقاطع خطوط به دلیل حذف توده عظیمی از خاک از اهمیت بالایی برخوردار بوده و تا کنون کمتر به آن پرداخته شده است. در این تحقیق با به کارگیری روش های عددی و استفاده از نرم افزارFLAC3D و با در نظر گرفتن رفتار غیر خطی موهر- کولمب، به بررسی وضعیت نشست سطحی در محل تقاطع خطوط مترو پرداخته شده و پارامترهای مختلف خاک و تونل که در میزان نشست سطحی موثرند به صورت جداگانه مورد ارزیابی قرار گرفته شده است.

کلیدواژه ها

نشست سطحی، حفر تونل، خطوط متروFLAC3D

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.