بازشناسی الگوی درونگرایی و اصل محرمیت در خانه های سنتی ایران( مطالعه موردی: خانه های سنتی شهر کرمانشاه)

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: چهارمین همایش بین المللی وهشتمین همایش ملی معماری،مرمت شهرسازی ومحیط زیست پایدار
  • کد COI اختصاصی: ARUES08_045
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 223
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سهیل یلوه

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته معماری، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران.

علی علایی

عضو هیئت علمی دانشکده مهارت و کارآفرینی، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران.

چکیده

از عوامل مهم فرهنگ ایرانی-اسلامی تاثیر گذار بر حوزه معماری خانه های سنتی ایران دو عامل درونگرایی و محرمیت می با شد که خود تاثیر بسزایی در شکل گیری سازمان ف ضایی و عنا صر کالبدی این خانه ها دا شته ا ست. حفظ حریم خانواده موجب گردید تا عناصری چون ورودی، هشتی، دالان، حیاط و اتاقها با ویژگی هایی در جهت امنیت و آ سایش ساخته شوند. کرمان شاه از گذ شته، به عنوان شهری با مردمی مذهبی و پایبند به ا صول ا سلامی شناخته شده ا ست. محرمیت، یکی از ویژگی های اصلی خانه های این شهر ا ست. داده های این تحقیق، از نوع تو صیفی تحلیلی با شیوه ی گردآوری اطلاعات کتابخانه ای و اسناد است. هدف از پژوهش حاضر شناخت واژگان درونگرایی و محرمیت، معرفی و تحلیل عناصر کالبدی، باز شنا سی تاثیر این عنا صر در ایجاد محرمیت در خانه های سنتی ایرانی ا ست که در این را ستا این خانه ها مورد واکاوی قرار می گیرد. با شناخت و بررسی ویژگی های عناصر کالبدی خانه های سنتی ایران این نتیجه حاصل شد که از زمان ورود به خانه تا رسیدن به فضای کاملا خصوصی در تمامی عنا صر ویژگی هایی موجود است که باعث ایجاد محرمیت در این خانه ها شده است.

کلیدواژه ها

درونگرایی/ محرمیت/ خانه سنتی/ حریم/ خانه های کرمانشاه.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.