معرفی و بررسی معماری همساز با اقلیم حمام های ایرانی (مطالعه موردی حمام حاجی صالح سقز)

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: چهارمین همایش بین المللی وهشتمین همایش ملی معماری،مرمت شهرسازی ومحیط زیست پایدار
  • کد COI اختصاصی: ARUES08_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 222
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پویا صاحبی

دانشجوی کارشناسی معماری،طراحی داخلی دانشگاه معماری ایرانی اسلامی استاد فرشچیان تهران

پیمان صاحبی

کارشناس ارشد آب و هوا شناسی کاربردی،دانشگاه پیام نور واحد سقز

چکیده

ساختمان های تاریخی هر کشور بخشی از هویت فرهنگی مردمی است که در آن زندگی کرده اند.حمام حاج صالح سقز از بناهای شاخص دوره صفویه می باشد که به صورت کامل در بر گیرنده تمام عناصر معماری یک حمام ایرانی می باشد . در این تحقیق با مشاهده عینی ساختمان حمام و قسمت های مختلف آن و همچنین مطالعه آرشیو و نقشه های اداره میراث فرهنگی ،گردشگری و صنایع دستی شهرستان سقز تلاش شده با توجه به محل احداث حمام ، نوع معماری ، استفاده از انرژی های تجدید شونده و مصالح به کار رفته درساخت بنا معماری همساز با اقلیم حمام ونقش آن در ایجاد آسایش و جلوگیری از هدر رفتن انرژی بررسی گرددکه توجه به آن ها توسط معماران کنونی می تواند در کاهش مصرف انرژی و ایجاد آسایش بسیار موثر می باشد.

کلیدواژه ها

گرمابه / حمام حاج صالح / سقز / معماری همساز با اقلیم / اقلیم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.