مقایسه روش های گیاه پالایی و الکتروکینتیک در حذف هیدروکربن های نفتی از خاک

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی عمران توسعه
  • کد COI اختصاصی: OMRANTOSEE01_214
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1817
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

داریوش یوسفی کبریان

استادیار گروه عمران - محیط زیست، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

مائده غلامی سیدمحله

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران- محیط زیست، دانشگاه صنعتی نوشیروا

چکیده

افزایش فعالیت های صنعتی در طی سال های اخیر و به دنبال آن ورود انواع آلاینده های آلی و غیر آلی از جمله هیدروکربن های نفتی TPH) به خاک، از مشکلاتی است که سلامت بشر را تهدید می کند. گیاه پالایی و الکتروکینتیک 2 ، دو روش جدید و بدیع برای کاهش آلاینده های مختلف از خاک های آلوده می باشند. فرآیند الکتروکینتیک به اعمال جریان مستقیم الکتریکی ضعیف در خاک همراه با مکانیزم های حرکت آب میان حفره ای، حرکت یونها و ذرات باردار گفته می شود. گیاه پالایی 3 ، فن آوری استفاده از گیاهان خاص برای تجزیه، دگرگون سازی و سم زدایی اغلب آلاینده ها از جمله؛ هیدروکربن های نفتی از محیط خاک گفته می شود. در این تحقیق توانایی دو فرآیند گیاه پالایی و الکتروکینتیک (به طور جداگانه) در پاک سازی خاک آلوده به غلظت های مختلف هیدروکربن های نفتی، بررسی شد. طبق بررسی های انجام شده، گیاهان با داشتن ریشه فیبری گسترده، موجب ایجاد محیط مناسب و افزایش تجزیه آلاینده های نفتی می شود و نیاز به هزینه اندک بوده ولی نیاز به زمان طولانی دارد و در مقابل، فرایند الکتروکینتیک در حذف هیدروکربن های نفتی در کوتاه مدت، روش موثری نشان داده است

کلیدواژه ها

گیاه پالایی، الکتروکینتیک، خاک، هیدروکربن های نفتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.