طراحی سامانه Web-GIS مبتنی بر مسیریابی بهینه بین نقاط مختلف صحنه نبرد به منظور مدیریت و طرح ریزی صحیح عملیات های نظامی آینده

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه آینده پژوهی دفاعی، دوره: 6، شماره: 22
  • کد COI اختصاصی: JR_DFSR-6-22_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 389
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی کیخایی

مدرس گروه جغرافیا، دانشگاه افسری امام علی(ع)

ارسلان رفیع زاده ملکشاه

پژوهشگر مرکز مطالعات دفاعی دانشگاه افسری امام علی (ع)

نادر بیرانوند

استادیار گروه ریاضی، دانشگاه افسری امام علی (ع)

چکیده

دسترسی سریع به اطلاعات مکانی یکی از اساسی­ ترین ارکان عملیات ­های حال و آینده محسوب می گردد. در این حوزه، موضوع مسیر­­یابی و آگاهی نسبت به جغرافیای نظامی منطقه عملیات از چالش ­های فرماندهان و مدیران در سطوح مختلف سازمان در رزم می ­باشد. سامانه Web-GIS ابزاری قدرتمند برای طراحی و برنامه ­ریزی هرگونه عملیات مکانی بوده و امکانات زیادی را در اختیار قرار می­ دهد. بخش عمده ­ای از اقدامات نظامی زمینی در نواحی برون شهری بوده و مسیرهای دسترسی تعریف شده زیادی از آن­ها موجود نیست، لذا لازم است تا با ایجاد سامان ه­ای مسیریاب بتوان مسیرهای مواصلاتی در این نوع مناطق را بررسی نمود. این تحقیق سعی بر آن دارد تا با ایجاد سامانه جامع GIS تحت وب، بتواند در یک شبکه جامع فرماندهی و کنترل در محیط کاربری با امنیت بالا، اطلاعات مکانی موردنیاز صحنه نبرد را ارائه داده و نیز فرآیند مسیریابی جهت طرح­ریزی عملیات­ های آتی را مطابق با پارامترهای مدنظر انجام دهد. اطلاعات ورودی سامانه مسیریاب با استفاده از تکنیک مثلث ­بندی و با به ­کارگیری تابع هزینه مناسب در منطقه مطالعه پیش ­پردازش شده و موجب کاهش حجم داده و افزایش سرعت پردازش می­ گردد. این سامانه با به ­کارگیری پایگاه داده PostgreSQL، وب­ سرور آپاچی و افزونه های متن ­باز، تشکیل یک مجموعه عام ­المنفعه را می ­دهد. هم­چنین سعی شده تا رابط کاربری­ ایجاد­شده کاربرپسند بوده و حاوی ابزار کافی به منظور استفاده کاربران هدف باشد. به کارگیری سامانه مسیریاب Web-GIS، نقش اساسی این سامانه در موقعیت ­یابی در میدان نبرد، دسترسی به نقشه­ های اردوگاه­ها و ایجاد سامانه جامع آفلاین، مدیریت لجستیک، فرماندهی و کنترل عملیات­ های نظامی آینده نمود پیدا خواهد کرد.

کلیدواژه ها

مسیریابی, سامانه Web-GIS, تکنیک Triangulation, پایگاه داده PostgreSQL, عملیات نظامی آینده

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.