طراحی الگوی توسعه فرهنگ دینی با تاکید بر گروه های مرجع
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: دوفصلنامه پاسداری فرهنگی انقلاب اسلامی، دوره: 11، شماره: 24
- کد COI اختصاصی: JR_PAFA-11-24_009
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 344
نویسندگان
دانشجوی دکتری،گروه مدیریت و برنامه ریزی فرهنگی، واحد علوم و تحقیقات ، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
دانشیار، گروه مدیریت و برنامه ریزی فرهنگی، واحد علوم و تحقیقات ،دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
استادیار،گروه مدیریت، واحد نراق، دانشگاه آزاد اسلامی، نراق، ایران
استادیار، گروه مدیریت و برنامه ریزی فرهنگی، واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی، ، تهران، ایران
چکیده
شناخت نظام مند و جامع ابعاد و مولفه های فرهنگ دینی به عنوان لازمه و پیش شرط اساسی هر گونه اقدام عملی در زمینه توسعه فرهنگی در جوامع دارای پیش زمینه دینی به شمار می آید. این پژوهش به دنبال آن است تا یک الگوی نظری در رابطه با توسعه فرهنگ دینی ارایه نماید. در این پژوهش با اتخاذ رویکرد کیفی و روش تئوری داده بنیان، داده های مورد نیاز از طریق مصاحبه نیمه ساختار یافته، تا مرحله اشباع نظری جمع آوری گردید و سپس بر اساس الگوی پارادایمی استراوس و کوربین در سه گام کدگذاری باز، محوری و انتخابی دسته بندی و تحلیل شدند. به منظور تسهیل فرآیند کدگذاری و تحلیل داده ها از نرم افزار Nvivo استفاده شد. در این فرآیند ۷۸ کد اولیه به دست آمده در طبقات اصلی شرایط علی (الزامات و تحولات زمانی و مکانی)، طبقه یا پدیده محوری (پویایی مبتنی بر اجتهاد در دین)، راهبردها یا کنش ها (نهادینه سازی اثربخش فرهنگ دینی)، بستر حاکم یا زمینه (صلاحیت های اخلاقی و مشروعیت اجتماعی)، شرایط مداخله گر (فرصت ها و تهدیدهای پیرامونی فراروی توسعه فرهنگ دینی) و پیامدها (توسعه ساختار و کارکرد نظام اجتماعی مبتنی بر ارزش های دینی) دسته بندی شدند.کلیدواژه ها
توسعه فرهنگ دینی, گروه های مرجع, تئوری داده بنیاناطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.