فراتحلیل مطالعات رابطه سرمایه اجتماعی و مشارکت سیاسی در ایران در سال های ۱۳۹۷-۱۳۸۵
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: دوفصلنامه پاسداری فرهنگی انقلاب اسلامی، دوره: 11، شماره: 24
- کد COI اختصاصی: JR_PAFA-11-24_005
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 268
نویسندگان
استاد، گروه علوم اجتماعی، دانشکده علوم انسانی و حقوق، دانشگاه کاشان،کاشان، ایران.
دانش آموخته دکتری جامعه شناسی، دانشکده علوم انسانی و حقوق، دانشگاه کاشان، کاشان، ایران.
دانش آموخته دکتری جامعه شناسی، دانشکده علوم انسانی و حقوق، دانشگاه کاشان، کاشان، ایران.
دانشجوی دکتری جامعه شناسی مسائل اجتماعی ایران، دانشکده علوم انسانی و حقوق، دانشگاه کاشان،کاشان، ایران.
چکیده
مساله اصلی این مطالعه بررسی رابطه سرمایه ی اجتماعی و مشارکت سیاسی در مطالعات انجام شده در جامعه ایران است. سرمایه ی اجتماعی موقعیت و روابط موجود در گروهبندی ها و شبکه های اجتماعی است و مشارکت سیاسی یکی از مصادیق حضور مردم در تعیین سرنوشت خود است. در سالهای اخیر بهعلت پژوهشهای زیادی که در زمینه ی ارتباط بین سرمایه اجتماعی و مشارکت سیاسی انجام گرفته است، به منظور تحلیل و ترکیب نتایج مطالعات صورت گرفته از روش فراتحلیل پیرامون ارتباط بین سرمایه اجتماعی و مشارکت سیاسی استفاده شده است، و با بررسی پژوهشهایی که در بین سال های ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۷ انجام شده است. در مجموع ۱۴ مطالعه مورد بررسی وارد نرمافزار CMA شد. یافته ها نشان داد رابطه سرمایه اجتماعی و مشارکت سیاسی با اطمینان بسیار بالا معنادار بوده و اثرات ثابت و تصادفی در سطح اطمینان ۹۹ درصد معنیدار بوده است. همچنین میانگین اندازه اثر سرمایه اجتماعی (اثرات ترکیبی تصادفی) بر مشارکت سیاسی در مطالعات مورد پژوهش معادل ۴۴۶/۰ است. از آنجا که اندازه برآورد شده در محدوده اطمینان است، میتوان اذعان داشت که سرمایه اجتماعی در سطح بالایی توانست بر مشارکت سیاسی موثر باشد. اندازه اثر در بین جامعه دانشگاهی و غیردانشگاهی معنیدار بوده و سرمایه اجتماعی در گروه غیردانشگاهی تاثیر بیشتری بر مشارکت سیاسی آنها نسبت به گروه دانشگاهی داشت.کلیدواژه ها
سرمایه اجتماعی, مشارکت سیاسی, گروه دانشگاهی, غیردانشگاهی, فراتحلیلاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.