بررسی تاثیر افزایش طول دهانه و ارتفاع طبقه بر خرابی پیشرونده قاب های بتن مسلح دارای درصدهای مختلف بازشو در میانقاب بنایی

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 137

فایل این مقاله در 17 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JSEC-8-41_022

تاریخ نمایه سازی: 21 فروردین 1401

چکیده مقاله:

ساختمان ها در طول عمر مفید خود ممکن است تحت تاثیر تهدیدات خارجی مختلفی قرار گیرند. این تهدیدات می توانند با آسیب رساندن به المان های اصلی ساختمان باعث پیدایش پدیده ای بنام خرابی پیشرونده در سازه گردند. مطالعات صورت گرفته در رابطه با خرابی سیستم های سازه ای در سال های اخیر، اهمیت پدیده ی خرابی پیشرونده ناشی از بارگذاری غیرعادی همچون ضربات تصادف، حملات تروریستی، انفجار، زلزله و... را مشخص می سازد. در این تحقیق به بررسی عملکرد قاب های ۶ طبقه بتن مسلح با درصدهای مختلف بازشو در میانقاب تحت تغییر طول دهانه و ارتفاع طبقه بر روند خرابی پیشرونده پرداخته می شود. قاب های مورد بررسی دارای سیستم قاب خمشی متوسط می باشند که بر اساس آئین نامه های داخلی طراحی و ضوابط هر کدام کنترل شده اند. شبیه سازی خرابی پیشرونده به روش مسیر بار جایگزین با حذف ستون میانی طبقه همکف قاب ها در نرم افزار OpenSees با تحلیل استاتیکی غیرخطی اعمال گردیده است. با توجه به نتایج مشاهده می شود، در قاب های مورد بررسی وجود بازشو به میزان ۱۰ %، ۲۰ % و ۳۰ % در میانقاب، حداکثر نیروی مقاوم آنها را به ترتیب حدود ۲۳ %، ۳۱ % و ۳۹ % نسبت به قاب دارای میانقاب بدون بازشو، کاهش می دهد. همچنین قاب فاقد میانقاب باعث کاهش حدود ۶۲ % نیروی مقاوم نسبت به قاب دارای میانقاب بدون بازشو می گردد. نتایج به دست آمده نشان می دهد، افزایش هر ۵/۰ متر طول دهانه از ۴ به ۶ متر، به طور متوسط باعث افزایش حدود ۹ درصدی نیروی مقاوم قاب ها می گردد. همچنین، افزایش ارتفاع طبقه از ۳ به ۴ متر، باعث افزایش ۱۳ درصدی نیروی مقاوم قاب ها می گردد. نتایج این بررسی بیانگر تاثیر مثبت وجود میانقاب، افزایش طول دهانه از ۴ به ۶ متر و افزایش ارتفاع طبقه از ۳ به ۴ متر، بر روند خرابی پیشرونده قاب های بتن مسلح می باشد.

نویسندگان

ابراهیم خلیل زاده وحیدی

عضو هیئت علمی دانشگاه رازی

پوریا چاوشانی

گروه عمران، دانشکده فنی مهندسی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • S. General Service Administration (U.S. GSA). Progressive collapse analysis and ...
  • ETABS theory manual., (۲۰۰۸), Version ۹.۲.۰. Copyright Computers and Structures, ...
  • Iranian Building and housing Research Center (IBHRC) (۲۰۱۳), Design Loads ...
  • Islamic Republic of Iran Management and Planning Organization Office of ...
  • نمایش کامل مراجع