ارائه مدل غیرخطی برای رفتار اتصالات خارجی تیر به ستون در ساختمان های پیش ساخته بتنی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: نشریه مهندسی سازه و ساخت، دوره: 8، شماره: 9
  • کد COI اختصاصی: JR_JSEC-8-9_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 186
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی ادیبی

استادیار رشته مهندسی زلزله/ گروه مهندسی عمران،دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه بجنورد، بجنورد، ایران

روزبه طالب خواه

گروه مهندسی عمران، دانشگاه بجنورد، بجنورد، ایران

علی اکبر یحیی آبادی

مهندسی عمران، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه بجنورد، بجنورد، ایران

چکیده

با توجه به نیاز روز افزون مسکن در جوامع مختلف، سیستم قاب های ساختمانی بتن مسلح پیش ساخته یکی از روش هایی است که می-توان با بهره گیری از آن، اقدام به تولید انبوه ساختمان و مسکن نمود. از سوی دیگر، تجربیات حاصل از زلزله های گذشته آسیب پذیری لرزه ای قابل توجه این ساختمان ها را در برابر زلزله خصوصا در ناحیه اتصالات نشان می دهد. یکی از نکات مهم در طراحی و اجرای سازه های بتنی پیش ساخته، چگونگی اتصال المان های پیش ساخته تیر به ستون می باشد که تاثیر بسیار مهم در رفتار لرزه ای این سازه ها نیز خواهد داشت. در این مقاله سعی شده است با استفاده از رفتار نمونه های آزمایشگاهی اتصالات پیش ساخته، تخمینی دقیقتر از رفتار لرزه ای این اتصالات و مدهای آسیب در آ ن ها بدست آید. بدین منظور دو اتصال خارجی پیش ساخته با کربل فولادی و کربل بتنی که دو نمونه از رایج ترین اتصالات پیش ساخته می باشند، مورد بررسی قرار گرفته است. در نهایت، یک مدل عددی برای لحاظ کردن رفتار غیرخطی این نوع اتصالات در نرم افزار Opensees ارائه شده است. برای کالیبره نمودن مشخصات مدل عددی پیشنهاد شده از رفتار نمونه های آزمایشگاهی بهره برده شده است. نتایج بررسی و مقایسه رفتار مدل غیرخطی ارائه شده برای رفتار اتصالات پیش ساخته، تطابق مناسبی را با رفتار هیسترزیس نمونه های آزمایشگاهی نشان می دهد، به طوریکه پارامترهای رفتار لرزه ای اتصالات مورد بررسی همچون ماکزیمم ظرفیت باربری، سختی اتصال، انرژی اتلافی و ظرفیت شکل پذیری زیرسازه در مدل عددی و آزمایشگاهی با اختلافی کمتر از ۵ درصد با یکدیگر مطابقت دارند.

کلیدواژه ها

اتصال تیر به ستون, ساختمان پیش ساخته, ساختمان بتن مسلح, مدل آزمایشگاهی, مدل سازی عددی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.