مقایسه رفتار شمع های جابجایی-جایگزینی به صورت آزمایشگاهی و میدانی (مطالعه موردی؛ ماسه انزلی)

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: نشریه مهندسی سازه و ساخت، دوره: 8، شماره: 8
  • کد COI اختصاصی: JR_JSEC-8-8_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 180
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید حجازی راد

دانشجوی دکتری ، گروه مهندسی عمران، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

سهیل قره

دانشیار، گروه مهندسی عمران ، دانشگاه پیام نور ،تهران، ایران

ابوالفضل اسلامی

استاد، دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران، ایران

نوید گنجیان

استادیار، گروه مهندسی عمران، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

چکیده

با توجه به توسعه شهرها، بنادر، مراکز تجاری و لزوم بهره گیری حداکثری از زمین های ساحلی و فراساحلی، استفاده از پی های عمیق در انتقال بارهای روسازه به بستر مناسب و یا تامین ظرفیت باربری به طرق ممکن ناشی از باربری کف و یا جداره امری بدیهی و غیرقابل اجتناب است. در همین راستا استفاده از شمع های کوبشی و درجاریز مرسوم بوده که سروصدا و ارتعاش زیاد ناشی از کوبش و همینطور سختی ها و محدودیت های اجرایی شمع های درجاریز موجب شده است تا گونه جدیدی از شمع ها که با استفاده از نیروی گشتاور و مقدار اندکی نیروی محوری فشاری در خاک نصب می گردند، مورد استفاده قرار بگیرند. شمع پیچشی - پره ای و جابجایی- جایگزینی را می توان از این نوع شمع های نوین دانست. با توجه به افزایش روزافزون استفاده از این شمع ها هنوز مطالعات انجام شده بر روی آنها اندک بوده و نیاز به انجام بررسی های بیشتر بر روی رفتار آنها در خاک ها و شرایط مختلف احساس می شود. از این رو در تحقیق حاضر در دو بخش میدانی و آزمایشگاهی با انجام آزمایش های بارگذاری کششی و فشاری به ارزیابی رفتار این شمع ها پرداخته شده است. سه مدل شمع Helical،Subasa و Drilled displacement pile در بخش آزمایشگاهی در دستگاه فشار همه جانبه مخروطی دانشگاه امیرکبیر اجرا و مورد بارگذاری قرار گرفته و با مطالعات در بخش میدانی مقایسه شده اند. شمع جابجایی- جایگزینی تحقیق در کشش و فشار عملکرد بهتری از بقیه شمع ها داشته و این شمع در هر دو زمینه آزمایشگاهی و شرایط میدانی رفتار سخت تر و ظرفیت بهتری نسبت به دو شمع دیگر اتخاذ کرده است. همچنین گشتاور مورد نیاز این شمع در مقایسه با سایر شمع ها مقادیر بالاتری را داشته است.

کلیدواژه ها

شمع های جابجایی-جایگزینی, شمع های پیچشی - پره ای, مدل سازی فیزیکی, بارگذاری استاتیکی, دستگاه فشار همه جانبه مخروطی دانشگاه امیرکبیرT

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.