ارزیابی تاثیر نوع اتصال دیوار برشی فولادی مرکب با بازشوی دایروی به المان های مرزی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: نشریه مهندسی سازه و ساخت، دوره: 8، شماره: 7
  • کد COI اختصاصی: JR_JSEC-8-7_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 157
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی عبادی جامخانه

گروه مهندسی عمران، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه دامغان، ایران

مسعود احمدی

گروه مهندسی عمران، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آیت الله بروجردی

چکیده

دیوار برشی مرکب نوع جدیدی از دیوار برشی است که از ویژگی مثبت ورق فولادی و پنل بتنی برای مقابله با بارهای جانبی بهره می-گیرد. در این تحقیق، رفتار دیوار برشی مرکب با لحاظ نمودن نوع اتصال ورق دیوار به المان های مرزی تحت بارگذاری استاتیکی غیرخطی مورد بررسی قرار گرفته است. قطر بازشوی دایروی و نوع اتصال ورق فولادی دیوار به المان های مرزی بعنوان پارامترهای کلیدی درنظر گرفته شده اند. از چهار مقدار برای قطر و سه نوع اتصال مفصلی، صلب و آزاد برای اتصال ورق فولادی دیوار به تیر و ستون استفاده شد که در مجموع ۳۲ مدل عددی ایجاد شد. مدل عددی با نمونه ی مرجع صحت سنجی شد که میزان اختلاف ۷/۳ و ۵/۲ درصد بین نتایج شکل پذیری و حداکثر نیرو در مدل عددی و مرجع وجود دارد. نتایج مدل های عددی نشان داد که اتصال صلب دیوار برشی مرکب به ستون ها و تیرها بهترین عملکرد را دارد. همچنین با حضور ورق فولادی به ضخامت ۴ میلیمتر شامل بازشو با قطرهای مختلف، دو پارامتر ظرفیت باربری و سختی الاستیک افزایش یافته است. در حالتی که ۴۶ درصد از سطح ورق، بازشو باشد، ظرفیت باربری و سختی الاستیک نسبت به قاب تنها به ترتیب تقریبا به مقدار ۴۶ درصد و ۱۸۷ درصد افزایش یافت.

کلیدواژه ها

دیوار برشی فولادی مرکب, روش اجزاء محدود, بازشوی دایروی, رابطه ی نیرو-تغییر مکان, ظرفیت باربری, اتصال

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.